Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Božićna kuhinja: Harambašići na tradicionalni hrvatski način

Božićna kuhinja: Harambašići na tradicionalni hrvatski način
2

Iskusna kuharica Jadranka pripremila je harambašiće na stari hrvatski način. Ovi zamotuljci odlični su kao zamjena za popularnu sarmu, no pripremaju se bez riže

Sastojci za 2 osobe: 

  • po potrebi maslinovog ulja
  • 50 g crvenog luka
  • 100 g slanine
  • 250 g mljevene svinjetine
  • po želji papra
  • po želji soli
  • po želji muškatnog oraščića
  • 250 g kiselog zelja
  • po potrebi tople vode

Priprema 

Na lagano zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk i na sitno narezanu slaninu. Kada se slanina "zastakli" dodajte papar, sol, mljeveni muškatni oraščić i mljevenu svinjetinu. 

Sve zajedno promiješajte i vrlo kratko prodinstajte. Pustite da se smjesa malo ohladi i u međuvremenu u duboki lonac ulijte maslinovo ulje, na dno položite listove kiselog zelja i komade slanine.

Na rašireni list kiselog zelja žlicom položite smjesu od mljevenog mesa i formirajte roladicu (sarmicu) i stavite u lonac. Postupak ponovite dok ne potrošite materijal. 

Sarmice u loncu zalijte maslinovim uljem i toplom vodom (sarmice moraju biti prekrivene vodom) te ih na srednjoj vatri kuhajte otprilike 2 sata. 

Sarmice poslužite sa uštipcima od pira ili sa kukuruznim kruhom.

Dobar tek!

Recept je pripremljen u suradnji sa siteom Kuhari.com čije recepte redovito objavljujemo. Već sutra potražite novi božićni recept na našim stranicama, a ostale video recepte možete pogledati u našem specijalu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10