Obavijesti

Lifestyle

Komentari 71

Bogatstvo okusa: Napravite pileću juhu koja će imati okus kao da ju je radila vaša mama

Bogatstvo okusa: Napravite pileću juhu koja će imati okus kao da ju je radila vaša mama

Tanjur obične tople pileće juhe s rezancima za neke je detalj koji će im uljepšati dan ili pak olakšati težak trenutak, a ne mora biti na jelovniku samo kad se oporavljate od bolesti

Mnogi smatraju da mamina topla pileća juha s rezancima ima ljekovitu snagu i pomaže pri oporavku od gripe, prehlade ili viroze. No zapravo će tanjur ove juhe dobro doći u svakom trenutku, a uz ovaj recept naučite kako postići onaj okus iz djetinjstva u kojem je glavni sastojak bila ljubav.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako skuhati jaja

Pokretanje videa...

Jaja 01:11

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk, narezan na kockice
  • 2 mrkve oguljene i narezane na kockice
  • 2 rebra celera, narezana na kockice
  • 3 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 8 šalica pilećeg temeljca
  • 2 lista lovora
  • sol, svježe mljeveni crni papar, po ukusu
  • 1 kg pilećih prsa bez kože s kostima
  • 2 ½ šalice širokih rezanaca
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna, ili više, po ukusu
Gusta pileća juha s gljivama - idealna je i za ručak i za večeru
Gusta pileća juha s gljivama - idealna je i za ručak i za večeru

Priprema:

Rastopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte povremeno miješajući, dok ne omekša, oko tri do četiri minute.

Young woman standing by the stove in the kitchen

Umiješajte češnjak dok ne zamiriše, oko jednu minutu. Umiješajte pileći temeljac i lovor, začinite solju i paprom. Dodajte piletinu i pustite da prokuha, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte poklopljeno dok se piletina ne skuha, oko 30-40 minuta, piše DamnDelicious.

Covid prehrana i oporavak: Jedu se plava riba i domaća pileća juha, a prženje izbjegavajte
Covid prehrana i oporavak: Jedu se plava riba i domaća pileća juha, a prženje izbjegavajte

Zatim izvadite piletinu i pustite da se ohladi prije nego što izvadite kosti, a meso narežete na komade veličine zalogaja. Umiješajte piletinu i tjesteninu u juhu te kuhajte dok rezanci ne omekšaju, oko šest do sedam minuta. Potom lonac uklonite s vatre, umiješajte peršin, kopar i sok od limuna te dodatno po potrebi začinite solju i paprom. Poslužite odmah.

3 super recepta koji će obogatiti okus dobre stare pileće juhice
3 super recepta koji će obogatiti okus dobre stare pileće juhice
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 71
Trgovine najavile sniženja do čak 50 posto: Evo kada kreću
Bershka, Pull&Bear...

Trgovine najavile sniženja do čak 50 posto: Evo kada kreću

Od sutra započinje zimsko sniženje koje može trajati 60 dana, a najave idu za tim da se mogu očekivati popusti i veći od 50 posto, evo što su oglasile neke popularne trgovine
Tko je bio sv. Stjepan i zašto je njegov dan državni praznik?
PRVI MUČENIK

Tko je bio sv. Stjepan i zašto je njegov dan državni praznik?

Stjepan je bio Židov iz Jeruzalema koji je svim srcem prihvatio Kristov nauk i odlučio je svima propovijedati Radosnu vijest. U Djelima apostolskim stoji kako je brinuo za siromašne i nemoćne