Tanjur obične tople pileće juhe s rezancima za neke je detalj koji će im uljepšati dan ili pak olakšati težak trenutak, a ne mora biti na jelovniku samo kad se oporavljate od bolesti
Bogatstvo okusa: Napravite pileću juhu koja će imati okus kao da ju je radila vaša mama
Mnogi smatraju da mamina topla pileća juha s rezancima ima ljekovitu snagu i pomaže pri oporavku od gripe, prehlade ili viroze. No zapravo će tanjur ove juhe dobro doći u svakom trenutku, a uz ovaj recept naučite kako postići onaj okus iz djetinjstva u kojem je glavni sastojak bila ljubav.
POGLEDAJTE VIDEO: Kako skuhati jaja
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 1 luk, narezan na kockice
- 2 mrkve oguljene i narezane na kockice
- 2 rebra celera, narezana na kockice
- 3 režnja češnjaka, nasjeckana
- 8 šalica pilećeg temeljca
- 2 lista lovora
- sol, svježe mljeveni crni papar, po ukusu
- 1 kg pilećih prsa bez kože s kostima
- 2 ½ šalice širokih rezanaca
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
- 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
- 1 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna, ili više, po ukusu
Priprema:
Rastopite maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, mrkvu i celer. Dinstajte povremeno miješajući, dok ne omekša, oko tri do četiri minute.
Umiješajte češnjak dok ne zamiriše, oko jednu minutu. Umiješajte pileći temeljac i lovor, začinite solju i paprom. Dodajte piletinu i pustite da prokuha, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte poklopljeno dok se piletina ne skuha, oko 30-40 minuta, piše DamnDelicious.
Zatim izvadite piletinu i pustite da se ohladi prije nego što izvadite kosti, a meso narežete na komade veličine zalogaja. Umiješajte piletinu i tjesteninu u juhu te kuhajte dok rezanci ne omekšaju, oko šest do sedam minuta. Potom lonac uklonite s vatre, umiješajte peršin, kopar i sok od limuna te dodatno po potrebi začinite solju i paprom. Poslužite odmah.