Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U Berlinu ste na Euru? Posjetite ovih pet povijesnih atrakcija

U Berlinu ste na Euru? Posjetite ovih pet povijesnih atrakcija
4

Glavni grad Njemačke karakterističan je po utjecaju raznih kultura, to je grad s bogatom umjetničkom scenom te atrakcija na otvorenom koje oduševljavaju brojne turiste - uz nogomet obiđite i atrakcije

VIDEO

Berlin je bogat brojnim turističkim atrakcijama koje otkrivaju značajne detalje iz povijesti i kulture ovog predivnog grada.

1. Brandenburška vrata

Brandenburška vrata najpoznatija su znamenitost Berlina i nezaobilazna je točka za sve posjetitelje. Simbol njemačke podjele tijekom Hladnog rata, sada je nacionalni simbol mira i jedinstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Luda atmosfera u Berlinu 08:00

Brandenburška vrata jedan su od najvažnijih spomenika Berlina, znamenitost i simbol s više od dvije stotine godina povijesti. Nekada su bila spomenik podjele - nakon izgradnje Berlinskog zida nalazila su se u zabranjenom području i nisu ih mogli posjećivati ​​ni istočni ni zapadni Nijemci. Nakon pada Zida, vrata su postala simbol njemačkog jedinstva.

Brandenburg gates

2. TV toranj na Alexanderplatzu

Ovo je je najistaknutija znamenitost Berlina i najviša zgrada u Njemačkoj. Njegova čelična kugla sadrži platformu za promatranje i izvrstan restoran.

Hrvati na putovanja potrošili lani 2,2 milijarde eura. Polovica stanovnika ne putuje nigdje
Hrvati na putovanja potrošili lani 2,2 milijarde eura. Polovica stanovnika ne putuje nigdje

TV toranj nalazi se na području bivšeg Istočnog Berlina. DDR-u je trebao objekt koji bi mogao emitirati diljem zemlje - bio je potreban veliki prijenosni toranj. Isprva je takav toranj trebao biti izgrađen u brdima Müggelberge, ali se otkrilo da bi toranj predstavljao preveliku opasnost za obližnju zračnu luku Schönefeld. Zato je šef socijalističke stranke Walter Ulbricht odlučio da se TV toranj sagradi na Alexanderplatzu. Iste 1964. godine počinju građevinski radovi. Nakon četiri godine izgradnje, TV toranj je mogao početi s radom u listopadu 1969. godine.

View of the television tower

3. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie bio je najpoznatiji granični prijelaz između Istočnog i Zapadnog Berlina tijekom Hladnog rata. Na vrhuncu Berlinske krize 1961. ovdje su se sučelili američki i sovjetski tenkovi.

 

Nekadašnji granični prijelaz Checkpoint Charlie jedna je od najvažnijih i najposjećenijih znamenitosti Berlina. Mjesto na Friedrichstraße koje sada privlači mase turista nekada je bilo vojni punkt u vrijeme njemačke podjele. Iako je Zid odavno nestao, a okretišta i osmatračnice Checkpoint Charlie zamijenjene replikama, interes za nekadašnji granični prijelaz i dalje je velik. U neposrednoj blizini nalazi se i Muzej Zida.

 

4. Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt je nedvojbeno najljepši trg u Berlinu i mjesto na kojem se nalaze tri impresivne zgrade: njemačka katedrala, francuska katedrala i Konzerthaus.

Preporuka za vikend putovanje: Otočac nudi uživanje u kajaku, biciklističke staze, put u povijest
Preporuka za vikend putovanje: Otočac nudi uživanje u kajaku, biciklističke staze, put u povijest

Trg Gendarmenmarkt najpoznatiji je po triju zgrada koje ga uokviruju: njemačkoj i francuskoj katedrali te Konzerthausu (koncertnoj dvorani). Zajedno, oni čine jednu od najljepših arhitektonskih cjelina u Berlinu. Povijest Gendarmenmarkta može se pratiti sve do 17. stoljeća, a svaka povijesna faza ostavila je svoje arhitektonske tragove.

5. Holokaust Memorijal

Spomenik ubijenim Židovima Europe većini je Berlinaca poznatiji kao Memorijal holokausta. Otvoren u svibnju 2005., spomenik u Berlin-Mitteu nalazi se u blizini Brandenburških vrata i jedna je od najimpresivnijih znamenitosti grada.

Memorijal holokausta sastoji se od valovitog polja od 2711 betonskih stela kroz koje se može proći sa svih strana. U šetnji između stupova različitih visina i labirintskih hodnika posjetitelji mogu doživjeti kratki trenutak dezorijentiranosti. Ispod spomenika nalazi se Informativni centar koji u tematskim sobama dokumentira zločine iz nacističke ere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dnevni horoskop za subotu 5. listopada: Vage su ljubomorne, Škorpion zavodi izgledom...
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA?

Dnevni horoskop za subotu 5. listopada: Vage su ljubomorne, Škorpion zavodi izgledom...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 5. listopada i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Svakodnevne navike koje nas čine neodoljivima drugom spolu
POŠTUJTE DRUGE

Svakodnevne navike koje nas čine neodoljivima drugom spolu

Radi se o jednostavnim navikama i radnjama te načinu odnosa s ljudima oko nas. Male stvari i geste čine razliku, bitno je razumjeti vlastito ponašanje te respektirati druge