Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

3 ključne greške kod kuhanja riže i zbog čega ostane ljepljiva

3 ključne greške kod kuhanja riže i zbog čega ostane ljepljiva
1

Da se riža ne bi lijepila potrebno ju je dobro isprati pod laganim mlazom tople vode, sve dok ne bude čista. Važno je i u čemu je kuhate te koliko vode dodajete

Ako kuhate rižu tako da uvijek ispadne kašasto i bezukusno, greška je u načinu kuhanja, tvrde slavni kuhari. U jednoj od epizoda 'Inside the Factory' voditeljica Cherry Healey pitala je stručnjaka kako skuhati rižu da ne bude tako. Kulinarska zvijezda Manisha Basin otkrila je tri ozbiljne greške koje mogu rezultirati lošom rižom. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:47

Prva greška je ne ispiranje riže. Treba to činiti pod blagim mlazom vode iz slavine, kako bi se isprao višak škroba. To će pomoći da se zrna ne zalijepe jedno za drugo tijekom kuhanja. 

Odličan trik: Stavite staklenku s rižom u svaki ormar i ladicu
Odličan trik: Stavite staklenku s rižom u svaki ormar i ladicu

Druga važna stvar u kuhanju riže jest odabrati lonac s debelim dnom, koji ima vrlo čvrsti poklopac. Stvar je u tome da riža upija vodu u kojoj se kuha, pa ne želite da dio vode isparava, prenosi Daily Star. 

Top 10 zimskih delicija s rižom i sve tajne savršenog rižota
Top 10 zimskih  delicija s rižom i sve tajne savršenog rižota

Ako inače kuhate rižu tako da voda u kojoj se kuha ključa, slično kao kad kuhate tjesteninu, to je treća greška. Naime, riža se kuha metodom apsorpcije. Treba je kuhati na laganijoj vatri, tako da pomalo upija vodu, kaže Manisha.

- Presudno je da na jednu mjericu riže stavite dvostruku količinu vode, kaže. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21