Tikvice i sir dodajte receptu umjesto uobičajenih sastojaka poput tjestenine i mesa. Ovo jelo potpuno je osvježavajuće i savršeno za ljetnih vrućih dana
Lazanje u ljetnoj, finoj i zdravoj varijanti - bez tjestenine i mesa
Prefine ljetne lazanje lako su probavljiva i lagane pa čine savršen obrok za cijelu obitelj. Umjesto tjestenine iskoristite tikvice, a umjesto mesa stavite sir.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
Priprema: Tikvice izrežite na ploške pa ih složite u posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem. Premažite i tikvice uljem, posolite i pospite mediteranskom mješavinom začina. Potom pecite 20 minuta na 200 stupnjeva i ostavite da se hladi.
U međuvremenu pomiješajte parmezan, mozzarellu, ricottu, sol, papar, dvije žlice maslinovog ulja, češnjak, kopar i peršin.
Složite sastojke u posudu koju ste prethodno premazali uljem i umakom od rajčice. Složite red tikvica potom smjesu od sira, zatim umak od rajčice te tikvice i ponavljajte postupak dok ne potrošite sve. Na vrh izribajte malo mozzarelle i pecite 25 minuta na 200 stupnjeva, prenosi Atma.