Obavijesti

News

Komentari 1

Lavrov obećao Rusiji: Branit ćemo svoje arktičke interese

Lavrov obećao Rusiji: Branit ćemo svoje arktičke interese

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov obećao je u intervjuu objavljenom u petak da će Moskva braniti svoje interese na Arktiku i u diplomatskom i u vojnom smislu

VIDEO

Ruske novinske agencije citirale su Lavrova koji je rekao da je Rusija odlučna suprotstaviti se nastojanju Sjedinjenih Država i njihovih saveznika u NATO-u da organiziraju sve veći broj vojnih vježbi u arktičkoj regiji. "Vidimo kako NATO intenzivira vježbe u vezi s mogućim krizama na Arktiku", rekao je Lavrov u serijalu pod nazivom "Sovjetski proboj".

"Naša zemlja je u potpunosti spremna braniti svoje interese u vojnom, političkom i vojno-tehničkom smislu", dodao je.

Agencije nisu dale daljnje citate koji bi ilustrirali Lavrovljevu tvrdnju.

Lavrov je dao svoje komentare u kontekstu nove Pentagonove strategije za Arktik objavljene u srpnju, u kojoj je navedeno ono što je Washington opisao kao pojačanu rusku aktivnost oko Arktika.

U američkom izvješću navodi se da je Rusija ponovno otvorila stotine vojnih lokacija iz sovjetske ere na Arktiku i ukazuje na povećanu suradnju Rusije s Kinom na mineralima i brodskim rutama što bi moglo utjecati na stabilnost u polarnim regijama.

Kada je izvješće objavljeno, rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je Sjedinjene Države za poticanje napetosti na Arktiku i odbacilo svaku ideju da bi povećana suradnja s Kinom na tom području mogla utjecati na regionalnu stabilnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Tragedija u Međimurju: Sin je čistio pušku pa usmrtio majku?
PRIVELI MLADIĆA

Tragedija u Međimurju: Sin je čistio pušku pa usmrtio majku?

Prema neslužbenim informacijama kobni hitac je ispaljen iz puške koju je držao njen sin (20). On je trenutno pod nadzorom policije koja utvrđuje sve okolnosti smrti, no vjerojatno se radi o nesreći