Carbonara je carbonara a sve ostalo s dodatcima, preinakama, zapecanjem, id. - nemaju veze s carbonarom. A prava carbonara ide ovako: guancale (svinjski podbradak) prosusen, - eveeenuaaalno panceta umjesto guancalea , za svakih 100 grama spaghetta po jedan zutanjak + 1 cijelo jaje, sir tvrdi naribani pecorino (ovciji sir) Paznja - ne parmezan! Spaghetti skuhate al dente , dok ste u medjuvremenu zagrijali guancale. U jaja umutite oko 100 grama pecorina (za 4 osobe, tj. za oko 400 gr spaghetti) + sol i papar po zelji. Tijesto procijedite BEZ ISPIRANJA, te u tako vruce umijesate jaja i sir. PAZNJA - ne stavljati vise na vatru! Dobar tek ! P.S. Ja kao ja, dodam origano i koji bijelanjak vise, ali to je samo zato sto tako vise volim. Naravno, to vise nije carbonara (po originalnom receptu).
Glasna
26.8.2014.
Odustani
oho...bravo....probaj umjesto pecorina staviti paski sir...znam, znam, nije original ali je bolja od originala:)))
giustizia
26.8.2014.
Odustani
eh, eh......samo, lakse mi nabavit Sardenijski pecorino nego suhi Paski. Jedino akoo...... :)
Glasna
26.8.2014.
Odustani
ako.....:)))
giustizia
26.8.2014.
Odustani
Dakako !! :))
Pu
PutZaNigdje
26.8.2014.
Odustani
Pažnja - tijesto se stavlja nakon kuhanja zajedno sa ostalim sastojcima na vatru i dobro miješa dok ne dobije određenu gustoču. Mislim, pretpostavljam da svatko
ima "svoj originalni recept", ali ovo bi također trebao biti originalni.
Prikaži još ↓
giustizia
26.8.2014.
Odustani
Put za nigdje - ako govoris o "carbonari" apsolutno NE stavljati opet na vatru kuhano tijesto !!! Na taj nacin jaja koaguliraju (ispeku se) i nema vise one "kre
me" !!!
Prikaži još ↓
-nevertikala-
26.8.2014.
Odustani
ja se dragovoljno javljam, da probam i jedan, i drugi, i treci originalni recept. pa cu vam reci koji je najbolji, tj. najorginalniji.
giustizia
26.8.2014.
Odustani
Ooooo draga legice iz daleke Nemcije :))) A mogli smo to prije neki dan isprobati .... Al eto..... Pozivam sve zainteresirane u Italiju kod mene ! Ja kuham !!!
-nevertikala-
26.8.2014.
Odustani
ja kusam... it's hard job but someone has to do it!
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .