Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kroos završio karijeru, još jedan Nijemac najavio oproštaj: 'San je gotov i to je teško prihvatiti'

Kroos završio karijeru, još jedan Nijemac najavio oproštaj: 'San je gotov i to je teško prihvatiti'

Toni Kroos je u karijeri osvojio pregršt trofeja, a Florentino Perez je njegovom agentu priznao da je njegovo dovođenje najbolji transfer Reala koji je napravio... Nijemac je ispunio obećanje i oprostio se na vrhu

VIDEO

Španjolska je pobijedila Njemačku 2-1 nakon produžetaka u četvrtfiinalu Europskog prvenstva, a Toni Kroos (34) i službeno je završio nogometnu karijeru. Već je ranije najavio da će mu Euro biti posljednje što će odigrati u karijeri, dok se od Real Madrida oprostio s osvojenom Ligom prvaka i La Ligom

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Toni Kroos pere kopačke 00:26

Nakon poraza od "furije", Kroos je žalio zbog poraza, ali i rekao kako Njemačka ima blistavu budućnost. 

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany

- Neću reći kako je ovo bilo brutalno, ali dali smo sve od sebe jer nismo željeli izgubiti i bili smo jako blizu da u tome i uspijemo. Sada naše ispadanje baca sjenu na sve to, željeli smo napraviti nešto veliko, ali taj je san sada završio. Igrali smo dobar turnir, a teško je prihvatiti ispadanje kada smo bili vrlo blizu plasmanu dalje - rezimirao je bivši igrač "kraljevskog kluba" i nastavio:

Olmo dobio nagradu za igrača utakmice: Kakva sjajna momčad
Olmo dobio nagradu za igrača utakmice: Kakva sjajna momčad

- Ipak, moramo biti ponosni jer smo napredovali, a meni je drago što sam pomogao Njemačkoj kao nogometnoj naciji da opet ima nadu. Uvjeren sam kako će ova momčad u budućnosti imati uspjeha - zaključio je. Kroos je u dresu reprezentacije odigrao 114 utakmica i zabio 17 golova, uz osvojeno Svjetsko prvenstvo 2014. 

Statistički presjek Kroosove karijere

Seniorsku karijeru Kroos je započeo u drugoj momčadi Bayern Münchena, a od 2007. do 2014. igrao je za prvu momčad Bavaraca, uz jednu sezonu posudbe u Bayer Leverkusenu. Osvojio je Ligu prvaka 2013. i tri Bundeslige, između ostalog, a u ljeto 2014. prelazi u Real Madrid za 25 milijuna eura. Kasnije je agent njemačkog nogometaša rekao kako mu je Florentino Perez priznao da je to najbolji transfer Reala koji je napravio, jer je za ne prevelik novac dobio fantastičnog igrača. 

Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid

- On je nevjerojatno ugodna osoba sa sjajnom životnom pričom. On je veliki poduzetnik, ali ostao je čovjek. Rekao mi je da je Kroos najveći Realov transfer u proteklom stoljeću - govorio je Kroosov agent Volke Struth o Florentinu Perezu. 

Nevjerojatni Francuzi: Došli do polufinala Eura bez gola iz igre
Nevjerojatni Francuzi: Došli do polufinala Eura bez gola iz igre

Epizoda u Madridu počela je bez trofeja u prvoj sezoni, ali uslijedile su plodne godine. S Modrićem i Casemirom Kroos je činio jedan od najboljih veznih trojaca u povijesti nogometa i osvojio pet Liga prvaka u devet godina (posljednju bez Brazilca). Osim europske slave, četiri puta je bio prvak Španjolske, a Svjetsko klupsko prvenstvo osvojio je ukupno šest puta - pet u Realu i jedno u Bayernu. 

Real Madrid celebrate winning the Champions League

Kroos se kroz godine istaknuo po svojoj jednostavnosti izvan terena, pa je postao simbol gospodstva i starih manira u modernom nogometu. Godinama je nastupao u istim Adidasovim kopačkama, a Nijemac je stao "na žulj" Saudijcima kada je prošlog ljeta kritizirao odlazak mladog Gabriela Veige (22) na daleki istok. 

- Govori se kako nogomet čini ambicija, no sve se zapravo vrti oko novca. Na kraju su ove sve odluke donesene zbog novca, a ne zbog nogometa. Teško je to za one koji vole nogomet kakav poznajemo i volimo. Svatko donosi odluke za sebe, no nije isto napraviti tako nešto u kasnijoj fazi karijere ili kad je cijela karijere ispred tebe - govorio je Kroos prošlog ljeta o motivima koji pokreću nogometaše.

Početkom ove godine uslijedili su glasni zvižduci kada je igrao u Rijadu u španjolskom Superkupu. Unatoč njima, odigrao je sjajnu utakmicu i pokazao da se radi o vrlo hladnokrvnom igraču i pravom majstoru. 

Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid

- Nisam to očekivao, bilo je to nešto što sam rekao prije šest mjeseci i već sad praktički zaboravio na to. Zviždali su mi na svaki dodir lopte, ali kad sam se navikao mi je bilo zabavno - rekao je.

Euro za zaborav. Ronaldo još u karijeri nije imao ovakav turnir!
Euro za zaborav. Ronaldo još u karijeri nije imao ovakav turnir!

U dresu Reala odigrao je 464 utakmice i zabio 28 golova, uz 98 asistencija. Kroos se u povijest upisao kao jedan od najboljih dodavača duge lopte i kao jedan od najsmirenijih igrača ove ere. S Modrićem u paru ispisao je povijest europskog nogometa, a manirima i izjavama van terena pokazao da se radi o tako klasnom, a jednostavnom čovjeku. U moru igrača koji ganjaju "fensi" frizure, najmodernije kopačke, peglaju Instagram profile i rade selfije po najskupljim destinacijama, Kroos je cijelo vrijeme bio izvan ovog vremena i u modernom nogometu ostao Pale sam na svijetu. Oprostio se antijunak modernog nogometa. I ne samo on. Zadnju je utakmicu za "elf", prema vlastitim riječima, vjerojatno odigrao Thomas Müller (34).

- Prilično je izvjesno da mi je ovo bila zadnja utakmica za Njemačku - kazao je Müller, koji je u 131 nastupu zabio 45 golova i bio svjetski prvak u Braziliu 2014.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...