Obavijesti

Sport

Komentari 7

Olmo dobio nagradu za igrača utakmice: Kakva sjajna momčad

Olmo dobio nagradu za igrača utakmice: Kakva sjajna momčad

Teško je zadržati suze, moji igrači nisu zaslužili izgubiti. Španjolska je u drugom poluvremenu imala samo dvije prilike. Ovo je bolno i trebat će vremena da se oporavim, rekao je njemački izbornik Nagelsmann

VIDEO

Španjolski veznjak Dani Olmo bio je strijelac prvoga i asistent za drugi pogodak Španjolske i proglasili su ga igračem utakmice.

- Presretan sam. Kakvu sjajnu momčad imamo! Kakva sreća! Pobjeda pripada svima nama, ova skupina igrača je najvažnija. Srce je uvijek važnije od nogu, ali sada se moramo smiriti jer nas za četiri dana čeka polufinale. Uživat ćemo, proslaviti, ali mirno - rekao je Olmo.

Olmo oduševio Španjolce, dobio je desetku! 'Rekli smo, Dani je najbolji igrač reprezentacije'
Olmo oduševio Španjolce, dobio je desetku! 'Rekli smo, Dani je najbolji igrač  reprezentacije'

Strijelac pobjedničkog gola za Španjolsku u 119. minuti Mikel Merino zabio je upravo nakon asistencije Olma.

- Iskreno, iscrpljen sam. Sada me još samo adrenalin drži. Postići ovako važan gol je jedinstven trenutak, ali iza njega je jako puno rada, pogotovo od strane mojih suigrača. Primiti gol u samoj završnici drugog poluvremena je bio udarac, ali smo zaslužili prolazak. Ovo je mogao biti finale kako europskog tako i svjetskog prvenstva, a mi smo pokazali kako smo velika momčad.

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany

Njemačkom veznjaku Toniju Kroosu ovo je bila posljednja utakmica u karijeri.

- Neću reći kako je ovo bilo brutalno, ali dali smo sve od sebe jer nismo željeli izgubiti i bili smo jako blizu. Sada naše ispadanje baca sjenu na sve to, željeli smo napraviti nešto veliko, ali taj je san sada završio. Igrali smo dobar turnir, a teško je prihvatiti ispadanje kada smo bili vrlo blizu plasmanu dalje. Ipak, moramo biti ponosni jer smo napredovali, a meni je drago što sam pomogao Njemačkoj kao nogometnoj naciji da opet ima nadu. Uvjeren sam kako će ova momčad u budućnosti imati uspjeha.

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...
Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...

Njemački izbornik Julian Nagelsmann zaključio je:

- Teško je zadržati suze, moji igrači danas nisu zaslužili izgubiti. Španjolska je u drugom poluvremenu imala samo dvije prilike, bili smo bliži pobjedi, pogodili smo vratnicu, imali šanse udarcima glavom... Ovo je bolno i trebat će vremena da se oporavim jer vjerujem kako više neću imati priliku voditi reprezentaciju kao domaćina velikog natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju
CITYJEVA SMICALICA

VIDEO Gvardiolu pokazali staru fotografiju i tražili ga autogram. Pogledajte urnebesnu reakciju

Ekipa iz Manchester Cityja priključila se popularnom trendu s TikToka u kojem ljudima pokažete njihove stare fotografije i molite ih potpis. Prva je žrtva bio Joško Gvardiol kojem se to baš i nije svidjelo, a suigrač Ederson valjao se od smijeha. Mateo Kovačić reagirao je, pak, kulerski: "Ovo je bilo davno, 17 godina... Starim".