Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kremasta bounty torta bez koje nećete moći zamisliti proslave

Kremasta bounty torta bez koje nećete moći zamisliti proslave
1

Ukoliko volite Bounty čokoladice, onda ćete ovu tortu obožavati! Svojim neodoljivim okusom podsjeća na omiljenu čokoladicu, a veoma je kremasta i idealna za sve prilike. Voljet će ju i mali i veliki

Sastojci: (biskvit za kalup 20 cm)

  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • pola vanilin šećera
  • 80 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 70 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • pola praška za pecivo
Riža sa šparogama, gamberima i graškom je fino proljetno jelo
Riža sa šparogama, gamberima i graškom je fino proljetno jelo

Krema:

  • 350 ml mlijeka
  • 70 g šećera
  • pola vanilin šećera
  • 50 g griza
  • 90 g kokosa
  • 60 g maslaca

Ganache:

  • 100 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 100 g tamne čokolade

Dodatno:

Recept za popularni britanski sendvič s krumpirima koji se tamo jede preko 100 godina
Recept za popularni britanski sendvič s krumpirima koji se tamo jede preko 100 godina

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C stupnjeva. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se spoji. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20-25 minuta.

Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera. Kremu pripremite tako da u loncu zakuhate mlijeko i šećere, kratko maknete s vatre pa umiješate griz i kokos. Vratite na vatru i kuhajte još 2 minute dok se ne zgusne.

U gotovu kremu dodajte maslac narezan na kockice, izmiješajte dok se ne otopi pa s kremom prelijte tortu koju ste ostavili u kalupu.

Za ganache preljev u manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje za šlag i čokoladu pa zakuhajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2