Obavijesti

Kolumne

Prefinim browniesima 'Golog kuhara' nemoguće se oduprijeti

Prefinim browniesima 'Golog kuhara' nemoguće se oduprijeti
1

Nije tajna da je Jamie Oliver moj omiljeni kuhar... Ma možda čak i najdraži. Dosta mojih recepata je inspirirano njegovim receptima. Sada više ni to nije tajna...

Neki dan smo imali goste i htjela sam napraviti neki fini kolač, ali bez puno zafrkancije. Malo sam pregledala knjige i internet stranicu od Jamie Olivera i našla suuuuuper recept.

Brownies – čokolada, orasi, bademi, malo cimeta i narančine korice, par kapi vanilije. Ovaj kolač samo se topi u ustima i nestaje...

SASTOJCI:

  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade (ja sam koristila čokoladu za kuhanje)
  • 80 g kakaa
  • 65 g brašna (glatkog)
  • Jedna žličica praška za pecivo
  • 360 g šećera (može smeđi ili bijeli)
  • Četiri velika jaja (ako imate manja jaja, dodajte samo jedan žutanjak)

Dodatno:

  • Naribana korica naranče
  • Dvije žličice cimeta
  • Malo vanilije (ekstrakt ili 1 mahuna)
  • 50-70 g badema, oraha (krupno sjeckani)

POSTUPAK:

  • Na pari otopite maslac i čokoladu.
  • U međuvremenu pomiješajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, (opcionalno: cimet, koricu naranče, vaniliju)
  • Orahe i/ili bademe krupno nasjeckajte.
  • Kada ste otopili maslac i čokoladu dodajte u smjesu suhih sastojaka i miksajte. Zatim dodajte prethodno umućena jaja i miksajte. Kada ste dobili finu čokoladnu smjesu umiješajte ručno orahe, bademe ili što ste odlučili dodati (može i bez ičega).
  • Protvan za pečenje (oko 30*20cm) obližite masnim papirom i izlijte smjesu. Smjesa nije tekuća, dosta je gusta pa će je biti potrebno raširiti po površini protvana i poravnajte površinu koliko je to moguće. Slobodno licnite špatulicu, već sada smjesa je božanstvenog okusa.
  • Pecite kolač na 180°C oko 20-25 minuta. Piknite kolač s čačkalicom, a ukoliko izađe čista, kolač je gotov. Nemojte ga peći predugo da se ne osuši, treba ipak biti malo mekši u sredini.
  • Pokušajte ga pustiti da se ohladi u protvanu prije nego ga izvadite. Kada ga budete rezali malo će se mrviti.

Poslužite ga posipanog kakaom u prahu i s malo šlaga ili sladoleda od vanilije.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

O autorici:


Ja sam Marcela Sambol i autorica sam bloga 'My Cookstagram'. Moj blog neraskidiva je veza ugodnog s korisnim. 
Kuhanje me opušta i uveseljava, a uveseljava i moje bližnje. Osim samih recepata često objavljujem i inspiraciju za brze i jednostavne obroke. Osim na blogu, možete me pratiti i na Facebooku i Instagramu.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Nepoznati detalji uoči meča Cro  Copa i Fjodora: 'Mirko je vidio majku na grobu oca. Plakao je'
KULTNI MEČ IZ 2005.

Nepoznati detalji uoči meča Cro Copa i Fjodora: 'Mirko je vidio majku na grobu oca. Plakao je'

Poznatog najavljivača borbi pitali su koji mu je bio najdojmljiviji trenutak iz slavnih dana japanske organizacije. Nije razmišljao ni sekunde: 'Video prije borbe Cro Cop - Fjodor. Tad sam vidio Mirka kako plače'
Stipina karijera: S trona skine Werduma, plješće mu 45.000 Brazilaca, a onda čisti WC-e
FELJTON: 2. DIO

Stipina karijera: S trona skine Werduma, plješće mu 45.000 Brazilaca, a onda čisti WC-e

Stipe Miočić u jednom trenutku kuha i poslužuje kave, a u drugom nokautira Brazilca Werduma u Brazilu i na kraju za to dobije pljesak. Nakon što ga je Dos Santos izmlatio, krenuo je put prema vrhu
Med i bilje iz šume ključni su za okus naših likera i medice...
DESTILERIJA KOD UČKE

Med i bilje iz šume ključni su za okus naših likera i medice...

U predvorju Učke su baka i djed braće Borjana i Tonija Suzića imali malo imanje i domaćinstvo. Unuci danas na imanju drže destileriju, a rade - najbolju medicu i liker od terana