Obavijesti

Kolumne

Pizza, ali - naopako: Ovakvu, vjerujte nam, još niste kušali

Pizza, ali - naopako: Ovakvu, vjerujte nam, još niste kušali
1

Ja sam sigurna da ću pripremiti ovo jelo još puno puta, uskoro i za goste jer jedva čekam čuti onaj ‘WOW’ kada se digne posudica, a planiram i kombinirati nadjeve jer mogućnosti su – kao i kod pizze – bezbrojne.

Popularni Food Network ranije u 2016. prikazao je kratki prilog uz djelomični recept za ‘Pizza Pot Pie’ na svojoj Facebook stranici.

Na kraju te iste ‘naopake’ 2016. objavili su da je taj video bio najgledaniji u protekloj godini. Nije za čudit se jer sam ga ja samo pogledala barem sto puta. 

I opet ja o svojoj boljoj polovici. Naime, osim što obožava pizzu, moj dragi obožava Bolognese umak. A ova ‘naopaka’ pizza ima i jedno i drugo.

Što vam treba za ovo jelo:

  • Okrugla keramička posuda za pećnicu
  • Nekoliko žlica Bolognese umaka
  • 200g do 300g goude narezane na deblje šnite)
  • Malo maslaca
  • Šampinjoni (4-5 kom.) *opcionalno
  • Tijesto za pizzu (od oko 250g brašna za jednu pizzu)

Postupak:

  1. Posudu premazati maslacem.
  2. Prekriti u potpunosti sa šnitama sira tako da obložite cijelo dno i rubove posude.
  3. Na sir dodati bolognese umak; nemojte se štedjeti.
  4. Dodajte cijele šampinjone.
  5. Prekrijte sve tijestom za pizzu i utisnite da se djelomično zalijepi za posudu.
  6. Pecite oko 30 min na 200°C.

Kada je gotovo, preokrenite pažljivo posudu na tanjur i pomoću noža oslobodite zdjelicu pa podignite i divite se. 

No čim prije krenite klopati dok je sir rastopljen.

Ja sam sigurna da ću pripremiti ovo jelo još puno puta, uskoro i za goste jer jedva čekam čuti onaj ‘WOW’ kada se digne posudica, a planiram i kombinirati nadjeve jer mogućnosti su – kao i kod pizze – bezbrojne.

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:


Ja sam Marcela Sambol i autorica sam bloga 'My Cookstagram'. Moj blog neraskidiva je veza ugodnog s korisnim. 
Kuhanje me opušta i uveseljava, a uveseljava i moje bližnje. Osim samih recepata često objavljujem i inspiraciju za brze i jednostavne obroke. Osim na blogu, možete me pratiti i na Facebooku i Instagramu.


 

#foodie 🍔🍟🍺

A post shared by Marcela (@mycookstagram) on

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Nepoznati detalji uoči meča Cro  Copa i Fjodora: 'Mirko je vidio majku na grobu oca. Plakao je'
KULTNI MEČ IZ 2005.

Nepoznati detalji uoči meča Cro Copa i Fjodora: 'Mirko je vidio majku na grobu oca. Plakao je'

Poznatog najavljivača borbi pitali su koji mu je bio najdojmljiviji trenutak iz slavnih dana japanske organizacije. Nije razmišljao ni sekunde: 'Video prije borbe Cro Cop - Fjodor. Tad sam vidio Mirka kako plače'
Stipina karijera: S trona skine Werduma, plješće mu 45.000 Brazilaca, a onda čisti WC-e
FELJTON: 2. DIO

Stipina karijera: S trona skine Werduma, plješće mu 45.000 Brazilaca, a onda čisti WC-e

Stipe Miočić u jednom trenutku kuha i poslužuje kave, a u drugom nokautira Brazilca Werduma u Brazilu i na kraju za to dobije pljesak. Nakon što ga je Dos Santos izmlatio, krenuo je put prema vrhu
Med i bilje iz šume ključni su za okus naših likera i medice...
DESTILERIJA KOD UČKE

Med i bilje iz šume ključni su za okus naših likera i medice...

U predvorju Učke su baka i djed braće Borjana i Tonija Suzića imali malo imanje i domaćinstvo. Unuci danas na imanju drže destileriju, a rade - najbolju medicu i liker od terana