Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Klasični kokteli - ali s breskvom

Klasični kokteli - ali s breskvom
3

Napravite si ukusne koktele i dodajte im breskve za neodoljiv okus. Istražite pet super recepata u koje ide ovo sezonsko voće, pa oduševite prijatelje

VIDEO

Kokteli su omiljeno ljetno osvježenje, a kad su sa sezonskim voćem, donose poseban užitak. Klasične koktele svi poznaju i vole, a kod kuće ih možete napraviti uz mali "twist" pa ih pretvoriti u pravu poslasticu. Sezona je sočnih i ukusnih breskvi, pa njihov nezamjenjiv okus iskoristite dok traju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dora je maherka za koktele 00:56

Breskvasti Daiquiri

Za ovaj fini koktel će vam trebati 60 ml ruma, 1 svježa breskva, 30 ml soka od limete, 15 ml sirupa od šećera i led. Breskvu narežite na četvrtine i ubacite u blender kako biste dobili glatki pire. Zatim dodajte rum, sok limete, sirup i led te sve kratko blendajte. Poslužite u ohlađenoj čaši za koktele i ukrasite tankom šnitom svježe breskve.

Peach bellini champagne cocktail, food photography, photorealistic illustration

Peach Belini

Kako biste pripremili Peach Belini s pjenušcem bit će vam potrebno 60 ml pirea od breskve, koji možete pripremiti u blenderu, 120 ml Prosecca ili pjenušca. Malo pirea od breskve stavite na dno čaše za pjenušac. Polako dolijevajte Prosecco uz lagano miješanje i ukrasite kriškom breskve.

5 super recepata s breskvama
5 super recepata s breskvama

Mohito s breskvom

Klasični Mohito još je bolji s breskvom pa za njega pripremite 60 ml bijeloga ruma, 1 svježu breskvu narezanu na kriške, 10 svježih listova mente, 30 ml cijeđenog soka limete, 15 ml sirupa od šećera, sodu vodu i led. Lagano u čaši izgnječite kriške breskve, listove mente, sok limete i sirup. Dodajte rum i led pa promiješajte. S vrha čaše dolijte soda vodu i ukrasite s malo mente.

Peach Old Fashioned

Old Fashioned izvrstan je s malo breskve pa si za njega pripremite 60 ml bourbona, 1 breskvu, 1 kocku šećera i malo Angostura bitter biljnog likera.

storyeditor/2024-08-21/bre.jpg

U čašu stavite breskvu i kocku šećera pa zgnječite i prelijte bitterom. Dolijte burbon i nekoliko kocki leda te lagano pomiješajte. Rub čaše ukrasite kriškom breskve i poslužite.

Margarita s breskvom

60 ml tekile, 30 ml likera od naranče (Triple Sec), 30 ml svježe cijeđenog soka od limete, 15 ml jednostavnog sirupa,1 svježa breskva i led. Pripremite u blenderu pire od breskve, pa zatim dodajte sve ostale sastojke i još malo blendajte. Poslužite u čaši obrubljenoj solju i dodajte krišku breskve za ukras.

Glass of peach yoghurt and peaches on wooden table
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla
HRVATICE LUDE ZA TRETMANOM

Mama hajdukovca: Nisam znala da mi je u licu lososova sperma. Baš me briga, meni je pomogla

Tretmani pomlađivanja spermom lososa, za kojim su lude mnoge Hrvatice, mogući su i u Hrvatskoj, a njime je zadovoljna i bivša Miss Universe Renata Lovrinčević Buljan

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj
Ovo je idealna dob za oženiti se
KAŽE ZNANOST

Ovo je idealna dob za oženiti se

Sklapanje braka je veliki korak, a vrijeme kada se odlučiti za taj korak često izaziva najviše polemika. Ipak, znanost i o tome ima 'mišljenje', pa ako se ne možete sami odlučiti...