Obavijesti

Show

Komentari 0

Kao pas i mačka su! Pitt i Jolie stižu u Veneciju, ali filmove im neće prikazati istoga dana...

Kao pas i mačka su! Pitt i Jolie stižu u Veneciju, ali filmove im neće prikazati istoga dana...

Zvijezde od Angeline Jolie do Georgea Clooneyja okupit će se idućih desetak dana na Venecijanskom filmskom festivalu i vratiti veliku dozu holivudskog glamura na pješčani Lido

VIDEO

S 21 filmom koji se natječe za glavnu nagradu Zlatnog lava, u srijedu počinje 81. izdanje prestižnog festivala. Na crvenom tepihu očekuju se Lady Gaga, Daniel Craig i Brad Pitt u 10 dana događaja. 

Blještavilo je dobrodošlo nakon što su štrajkovi u Hollywoodu prošle godine udaljili većinu studijskih filmova i njihove zvijezde s A liste od najdugovječnijeg festivala na svijetu, poznatog kao "La Mostra".

U središtu pozornosti, ali izvan konkurencije je "Beetlejuice Beetlejuice", dugo iščekivani nastavak kultnog klasika Tima Burtona iz 1988. koji otvara festival u srijedu, s Michaelom Keatonom, Catherine O'Hara i Winonom Ryder koji su utjelovili svoje izvorne uloge.

Festival Opening with Film Premiere 'The Truth', Venice International Film Festival 2019

U glavnoj konkurenciji su "Joker: Ludilo u dvoje" Todda Phillipsa, nastavak filma američkog redatelja koji je osvojio Veneciju 2019. u kojem Joaquin Phoenix glumi u paru s Lady Gagom te "Queer" talijanskog Luce Guadagnina s Danielom Craigom u glavnoj ulozi temeljenog na romanu Williama Burroughsa s radnjom koja se odvija u Ciudad de Mexicu 1940-ih.

Jolie je glavna glumica u filmu "Maria" što je biografski film o Mariji Callas iz Čilea redatelja Pabla Larraina koji se vraća u Veneciju nakon svoje drame o Diani "Spencer" iz 2021., dok Nicole Kidman i Antonio Banderas glume u erotskom trileru "Babygirl" nizozemske redateljice Haline Reijn.

Kći Angeline Jolie i Brada Pitta odrekla se očevog prezimena. Poznato je i kako se sad preziva
Kći Angeline Jolie i Brada Pitta odrekla se očevog prezimena. Poznato je i kako se sad preziva

Kako bi se drama zadržala na platnu, a izbjegla iza kulisa, film "Maria" će biti premijerno prikazan prvog festivalskog dana u četvrtak, dok će "Wolfs" s Bradom Pittom u glavnoj ulozi, bivšim suprugom Jolie, biti prikazan izvan konkurencije u nedjelju. 

Clooney se pridružuje Pittu u Apple TV+ filmu redatelja "Spider-Mana" Jona Wattsa, a glumci glume rivalske profesionalne kriminalce u akcijskoj komediji.

Weaver, Costner i Kline

Na otvaranju u srijedu predstavit će se međunarodni žiri na čelu s predsjednicom, francuskom glumicom Isabelle Huppert i dodijelit će se Zlatni lav za životno djelo zvijezdi "Aliena", američkoj glumici Sigourney Weaver.

Svoj debi izvan konkurencije ima i drugi dio filma "Horizont: Američka saga" Kevina Costnera. Prvi dio ovog glumačko-redateljskog vesterna premijerno je prikazan u Cannesu u svibnju.

Angelina Jolie otkrila je kako održava vitku liniju u 49. godini
Angelina Jolie otkrila je kako održava vitku liniju u 49. godini

Za razliku od konkurentskog filmskog festivala u Cannesu, Venecija u konkurenciji prihvaća filmove proizvedene putem streaming servisa, posebice Netflixa, koji je postigao veliki uspjeh lansirajući naslove kao što su "Maestro" i "Roma" na talijanskom festivalu.

Osim filma "Wolfs", Apple TV+ producirao je i "Disclaimer", triler seriju s Cate Blanchett, Kevinom Klineom i Sachom Baronom Cohenom u glavnim ulogama koja se također premijerno prikazuje u Veneciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom
DOBIO GODINU DANA ZATVORA

Damir Fazlinović iz serije Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad maloljetnikom

Mladić iz publike je rekao da je bio žrtva pedofilije kad je imao 14 godina