Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Kada ste u žurbi napravite fine penne sa sirom i brokulom

Kada ste u žurbi napravite fine penne sa sirom i brokulom

Ovo jelo brzo se priprema, a toliko je ukusno i sočno da će svi misliti kako ste proveli sate u kuhinji. Kada ste u žurbi, isprobajte ovaj recept, nećete se razočarati

broj osoba: 2

priprema: 35 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

tjestenina 01:12

Sastojci:

120 g tjestenine penne, sol, svježe mljeveni crni papar, 1 i ½ šalica svježe ili zamrznute brokule, 80 g krem sira, 1 žlica maslaca, 15 g svježe naribanog sira parmigiano reggiano + dodatno za serviranje

Napravite šarenu gibanicu po starinskom receptu bake Marice
Napravite šarenu gibanicu po starinskom receptu bake Marice

Priprema:

Skuhajte tjesteninu, no kuhajte je 2 minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju. Penne procijedite, poklopite i držite na toplom te sačuvajte najmanje šalicu vode od kuhanja tjestenine. Brokulu skuhajte i ocijedite. Vratite lonac na vatru, ulijte 2/3 šalice sačuvane vode od kuhanja tjestenine, u to ubacite krem sir i maslac. Kuhajte, uz stalno miješanje, dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu koja treba početi ključati. Maknite umak s vatre, dodajte mu ribani sir, tjesteninu i brokulu. Dodajte još vode od kuhanja penna - umak ne smije biti prerijedak, ali ni pregust. Poslužite s još malo naribanog sira i svježe mljevenim paprom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor
OBIČAJI U SVIJETU I HRVATSKOJ

Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor

Badnjakom se nazivao veliki panj ili pak velika zelena grana, koju se obično prislanjalo uza zid, bilo s vanjske, bilo s unutarnje strane doma. Kad bi otac obitelji unosio badnjak, čestitao bi svim ukućanima
Spremate li puricu pogrešno?
SUPER TRIK

Spremate li puricu pogrešno?

Jedna greška može dovesti do suhog, bezukusnog ili, što je još gore, nedovoljno pečenog mesa. Provjerite savjete majstorice kuhinje i pripremite adventski ručak kojemu će se svi diviti