Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Jelo koje zove na još: Pulled pork u tortilji s avokadom će oduševiti sve koji ga probaju

Jelo koje zove na još: Pulled pork u tortilji s avokadom će oduševiti sve koji ga probaju

Ovim jelom oduševit ćete goste, ali i ukućane kada se svi zajedno spremate zavaliti u kauč i pogledati neki film. Jedino treba pripaziti da se ne zaprljate punjenjem tortilje

broj osoba: 6

priprema: 2-4 sata

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ivana Smrk 02:29

Sastojci:

za pulled pork: svinjska lopatica ili neki drugi komad svinjetine s masnoćom (buncek, primjerice), sol, papar, senf, mljevena dimljena paprika; tortilje; za nadjev: avokado, ljubičasti luk, zelena salata, umak od majoneze i vrhnja

Domaća štrudla od jabuka i šljiva baš poput one bakine
Domaća štrudla od jabuka i šljiva baš poput one bakine

Priprema:

Komad mesa marinirajte po želji. Možete napraviti suhu ili mokru marinadu. Prepržiti ga na tavi prije nego što ga stavite peći, sve dok ne dobije karameliziranu koricu. Možete to napraviti i u posudi u kojoj ćete ga i peći u pećnici. Kad ga stavite u pećnicu, pecite ga na oko 150°C dosta dugo, dok se meso ne počne raspadati. Ovisno o veličini komada koji pečete to može trajati od 2,5 do 4 sata. Ovako pečeno meso ostavite preko noći pokriveno kako bi se svi sokovi i arome proželi te ga sljedeći dan podgrijte prije posluživanja. Razvucite vilicom na komade, pa slažite na blago preprženu tortilju. Dodajte avokado narezan na šnite, komade zelene salate, ljubičasti luk narezan na kolutove i preko svega stavite umak od majoneze i vrhnja. Zamotajte i uživajte.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Sitni božićni kolači: Od jedne smjese napravite čak 4 vrste
SUPER RECEPTI

Sitni božićni kolači: Od jedne smjese napravite čak 4 vrste

Sitni i suhi kolači mogu dogu stajati pa već danas pripremite vanilin kiflice, breskvice ili linzere. Dobro ih pohranite u zatvorenu kutiju i bit će idealni za zasladiti se nakon blagdanskog ručka