Kombinacija slanine, jaja, luka, brokule i sira odlična je za početak dana. Ovakav doručak napunit će vas energijom i osigurati vam nutrijente važne za zdravlje i osjećaj sreće
Jaja na luku kakva još niste jeli - lizat ćete tanjur i tražiti još
Sastojci:
*šalica od 2,4 dl
- 2 šalice cvjetova brokule, sitno isjeckane
- 1 šalica cheddar sira, izribanog
- 7 jaja
- 5 šnita kuhane slanine, narezane na kockice
- 1 veliki crveni luk
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- ½ žličice čilija u prahu
- 2 žlice mlijeka
- malo parmezana za dekoraciju
POGLEDAJTE KAKO IH NAPRAVITI U VIDEU:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200˚C. U velikoj zdjeli dobro pomiješajte jaja, mlijeko i začine. Dodajte brokulu, slaninu i sir pa nastavite miješati dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Odrežite krajeve crvenog luka, a zatim ga prepolovite. Lagano izvadite kolutiće luka pa ih poslažite na zagrijanu tavu od lijevanog željeza (ili na protvan). Ulijte malu količinu smjese od jaja u svaki kolut i pritisnite rubove prstima kako ne bi curilo, već se zapeklo, a potom kolutove napunite smjesom do vrha.
Pokrijte folijom pa stavite u pećnicu na 25 minuta, ili dok jaja nisu gotova, malo se napuhnu, a kolutovi luka omekšaju. Odmah izvadite, posipajte parmezanom i poslužite.
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...