Obavijesti

Sport

Komentari 46

Jači i od sramotne odluke suca iz Srbije! Vratila nam se ubojita 'devetka' u najboljem izdanju

Jači i od sramotne odluke suca iz Srbije! Vratila nam se ubojita 'devetka' u najboljem izdanju
3

Nasreću, ono što su Talijani napravili nama u trećoj četvrtini (6-3), mi smo napravili Grcima (7-3). Jerko Marinić-Kragić iskupio se za poklon-loptu Grcima u ruke u prvoj sekundi kada smo dobili igrača više. Kako? Onako kako to rade igrači s brojem 9

VIDEO

Matias Biljaka zaplivao je u napad te u plivanju, bez ikakve namjere, slučajno očešao Grka Papanastasioua po licu. Sudac iz Srbije imena Vojin Putniković, nakon pregleda VAR snimke, odlučio je: Grčka će dobiti peterac, a Hrvatska će prve četiri minute u zadnjoj četvrtini igrati s igračem manje!

Ono što se u vaterpolu zove "brutality". Najteža moguća kazna, koja vas fizički crpi do maksimuma. S jednom bitnom razlikom. To što je sudac iz Srbije dosudio, nema veze s brutalnom igrom. Ima veze jedino s nerazumijevanjem sporta i vaterpola.

Ako je gospodin Putniković htio maksimalno otežati hrvatski put u četvrtfinale Olimpijskih igara, e pa nije uspio! Hrvatska je, i uz ovakvu sramotnu odluku, pobijedila Grčku 14-13 i utakmicu prije kraja grupne faze ispunila prvi pariški cilj. 

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Greece

- Zar za ovo treniramo tri godine - uputio je izbornik Ivica Tucak pitanje Vojinu Putnikoviću, prije nego mu je počeo sipsti "pozdrave" koje ćete već negdje pročitati, ali uz ključnu poruku igračima.

- Dobit ćemo ovo!

Dobili smo, da, a gospodinu Putnikoviću želimo da dobije upute iz World Acquaticsa za pakiranje kofera s ovog turnira, što bi bila jedina logična i razumna odluka, a Hrvatskoj sretan put prema La Defense Areni na nastavak olimpijskog turnira. Vaterpolski se turnir u Parizu, naime, s četvrtim kolom oprašta se od Acquatics Centra i seli u velebnu arenu, koja je ugostila plivačka natjecanja.

U kojoj nas za dva dana očekuje utakmica protiv SAD-a, neugodnih Amerikanaca koji su nas u zadnjoj provjeri uoči OI-ja pobijedili u Šibeniku. I da se kakvim slučajem zadnje kolo ne rasplete u, za nas, i odlučujuće, trebalo je danas uprijeti svim snagama i pobijediti Grčku. 

Hrvatska - Grčka 14-13: Strašna pobjeda 'barakuda'! Prvi poraz Grka, odlični Harkov je 'trpao'
Hrvatska - Grčka 14-13: Strašna pobjeda 'barakuda'! Prvi poraz Grka, odlični Harkov je 'trpao'

Nasreću, kada Hrvatska i Grčka igraju pod olimpijskim krugovima, tu valjda dileme nema. Hrvatska pobjeđuje! Četvrta utakmica i četvrta olimpijska pobjeda "barakuda", ali koje su 16 minuta ili dvije četvrtine prvoga poluvremena bile - srdelice. Vrlo, vrlo loše, nalik groznom drugom poluvremenu protiv Italije, unatoč više nego dobrom početku (3-1). Ali, što je to vrijedilo kada je Grčka tri gola s igračem više zabila na identičan način, sa sredine, sa šest metara, bez ikakvog bloka i pomoći Toniju Popadiću, s kojim je Tucak počeo utakmicu ispred Bijača, a Pop obranom peterca Vlachopoulosu. S obzirom da je Bijač zadnje tri godine branio za Olympiacos, iz kojega je tri četvrtine grčke reprezentacije, to je bilo nemalo iznenađenje. Problemi s leđima, čini se, još nisu prošlost za jedinicu "barakuda".

Koje su na vrijeme prestale biti srdelice. Ono što su Talijani napravili nama u trećoj četvrtini (6-3), mi smo napravili Grcima (7-3). Jerko Marinić-Kragić iskupio se za poklon-loptu Grcima u ruke u prvoj sekundi kada smo dobili igrača više. Kako? Onako kako to rade igrači s brojem 9. Samo je u trećoj četvrtini zabio hat-trick! Bomba jedna, druga, treća. Čekali smo da se i JMK, nakon dva promašena peterca u prva dva kola, koja, htio-ne htio, ruše samopouzdanje, uključi u turnir na ovakav način jer koliko su njegove "praćke" bile ključne na putu do europskog zlata u Splitu i svjetskog u Dohi, još su važnije njegove proslave istih, one koje dižu ekipu, nabrijavaju do maksimuma. Baš smo to dobili u pravo vrijeme.

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Greece

Na valu koji je Jere stvorio svojim već poznatim pljuskama po vodi nakon golova, počeli su raditi i blokovi u obrani, a to je onda postala malo drugačija utakmica nego u prvom poluvremenu. Utakmica koju, kada se uključio sudac iz Srbije, koji je, između svega, poklonio protivnicima treći od ukupno četiri peterca, pod svoje uzeli Konstantin Harkov i Popadić. Prvi torpedima, njih četiri, ali uz presudna završna dva kod 12-12, drugi obranama kada smo se četiri minute u komadu branili s igračem manje. 

Jedno ime još nismo spomenuli... Loren Fatović. Danas je i Lolo utrpao tri gola, ali onaj kada smo na početku brutalityja napadali pet na šest, mogu samo majstori. Lolo to jest, znamo da su to i Žuvela i Burić, čiji napadački učinak još čekamo, a to će onda biti pjesma na vodi. I to nisu sve hrvatske rezerve u Parizu, na žalost protivnika, koji god on Hrvatima bio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!