Obavijesti

Sport

Komentari 54

Hrvatska - Grčka 14-13: Strašna pobjeda 'barakuda'! Prvi poraz Grka, odlični Harkov je 'trpao'

Hrvatska - Grčka 14-13: Strašna pobjeda 'barakuda'! Prvi poraz Grka, odlični Harkov je 'trpao'
4

Hrvatski su vaterpolisti odlično otvorili utakmicu, ali onda su se 'probudili' i Grci. No, u drugom su poluvremenu čudesno odigrali u napadu izabranici Ivice Tucka i nanijeli prvi poraz Grcima na Olimpijskim igrama u Parizu

U susretu 4. kola skupine A olimpijskog turnira vaterpolista, hrvatska reprezentacija je pobijedila Grčku sa 14-13 (3-3, 1-3, 7-3, 3-4) osiguravši plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je bolje ušla u susret, povela je 3-1, no Grci su zabili čak četiri gola u nizu za vodstvo 5-3. Hrvatska je početkom treće četvrtine izjednačila (5-5), a potom u završnici tog perioda igre i povela sa 11-9. U posljednjoj četvrtini Grčka je izjednačila na 12-12, no Hrvatska je s dva gola Harkova dvije minute prija kraja povela sa 14-12. Grci su smanjili, a nakon što nismo realizirali igrača više imali su zadnjih 10 sekundi za remi, ali su izgubili loptu.

Water Polo - Men's Preliminary Round - Group A - Croatia vs Montenegro

Hrvatsku su do pobjede predvodili Konstantin Harkov sa četiri i Jerko Marinić Kragić, te Loren Fatović sa po tri gola, dok je Toni Popadić imao devet obrana. U grčkim redovima petorica igrača su zabila po dva gola. Hrvatska je ovom pobjedom preuzela vodstvo na ljestvici s devet bodova. U posljednjem kolu hrvatske vaterpoliste u ponedjeljak očekuje susret protiv SAD s početkom u 18.30 sati. Plasman u četvrtfinale izborit će četiri najbolje ekipe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OLIMPIJSKE IGRE 12:05 , PARIZ, FRANCUSKA
Hrvatska
14 : 13
Grčka
Sortiranje događaja
KRAJ

Kakva greška Grka u zadnjem napadu, nisu ni zapucali, pobjeda Hrvatske je tu!

32' TIMEOUT GRČKA

Deset je sekundi do kraja, Hrvatska je promašila napad, a grčki je izbornik pozvao minutu odmora.

32'

Tri sekunde bile su do kraja, a opet je Vrlić izbacio Skoumpakisa i dao veliku priliku 'barakudama'! I još jedno isključenje!

31' GOL GRČKA 14-13

Fatović je dobio crveni karton, a Grci imaju igrača više. A šest sekundi prije kraja u prvi je kut krasno zabio Vlachopoulos.

31' GOL HRVATSKA 14-12

Kosta Harkov! Prevažan je to gol! Otišle su 'barakude' na dva gola prednosti, minuta i pol je do kraja, nadamo se da će to biti dovoljno za slavlje.

Komentari 54