Podijelite smjesu na četiri dijela i oblikujte hamburgere. Pecite ih na roštilju od četiri do šest minuta sa svake strane dok ne budu potpuno pečeni. Minutu ili dvije prije kraja pokrijte ih s malo sira tako da se otopi
Isprobajte recept: Fini janjeći hamburgeri sa sirom i metvicom
Ovaj recept dovoljan je za četvero ljudi, a priprema traje oko pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
U zdjeli izmiješajte mljevenu janjetinu s dvije žlice metvice. Podijelite smjesu na četiri dijela i oblikujte hamburgere. Pecite ih na roštilju od četiri do šest minuta sa svake strane dok ne budu potpuno pečeni. Minutu ili dvije prije kraja pokrijte ih s malo sira tako da se otopi. Za jogurt s metvicom izmiješajte jogurt i preostalu nasjeckanu metvicu. Mljevenu janjetinu možete izmiješati i s peršinom, ružmarinom, lukom, umakom, solju i paprom pa oblikujte hamburgere.
Sastojci:
450 g mljevene janjetine, 2 žlice mente, sol, svježe mljeveni papar, 25 g sira brie, 45 ml nemasni (niskomasni) jogurt