Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ideja za večeru: Pečeni krumpir s parmezanom - za prste polizati

Ideja za večeru: Pečeni krumpir s parmezanom - za prste polizati

Krumpir se u ovom slučaju peče u kalupu za muffine i vrlo je sočan te ukusan, a što je najvažnije - jednostavno ga je napraviti. Recepta se ne morate strogo držati već ga slobodno doradite

Sastojci:

  • 1,4 kg krumpira 
  • 45 g rastopljenog maslaca
  • 25 g parmezana
  • 3 g češnjaka u prahu
  • 1 žličica majčine dušice 
  • sol
  • papar 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C. Maslacem premažite dva kalupa za muffine ili, ako imate samo jedan, pričekajte da se prva tura ispeče pa ponovite postupak. 

Narežite krumpir na vrlo tanke šnite, stavite ga u veliku posudu i dodajte rastopljeni maslac, parmezan, majčinu dušicu, češnjak, sol i papar. Dobro promiješajte pa šnitice krumpira slažite u kalup za muffine i na kraju pospite paprom. 

Odlične domaće krpice sa sirom i vrhnjem po receptu iz 1952.
Odlične domaće krpice sa sirom i vrhnjem po receptu iz 1952.

Pecite dok rubovi ne postanu zlatno smeđi - to je za otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji pet minuta pa ga izvadite iz kalupa te posipajte parmezanom i majčinom dušicom.

Napomena: Recepta se ne morate strogo držati već ga slobodno dorađujte, na primjer, dodajte začine koje volite, možda malo mozzarelle, slanine itd.

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića
EVO NA ŠTO OBRATITI PAŽNJU

Top trikovi kako da vam božićna zvijezda traje do idućeg Božića

Važno je da kupite Božićnu zvijezdu koja nije bila izložena propuhu ili neadekvatnim uvjetima, jer će u protivnom po dolasku kući početi gubiti lišće, savjetuje osječki cvjećar Slaven Pavlović