Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ideja za obiteljski ručak: Irski gulaš s janjetinom i povrćem

Ideja za obiteljski ručak: Irski gulaš s janjetinom i povrćem

Gulaš od janjetine ili ovčetine, krumpira i luka je tradicionalno irsko jelo koje se nekad smatralo sirotinjskim. Danas je to specijalitet koji turisti i domaći rado jedu, a često se dodaje i drugo povrće

Broj osoba: 4

Priprema: 100 minuta

Sastojci:

900 g otkoštenog janjećeg buta, narezanog na kockice, 1/4 šalice ulja, 4 velike mrkve, 2 luka, 3 pastrnjaka, repa, 2 grančice svježeg timijana, 2 šalice mladih krumpira, 2 l janjećeg temeljca, 1/4 šalice nasjeckanih listića svježeg peršina, sol, papar

Postupak:

Zagrijte ulje u velikom loncu i na njemu popržite meso sa svih strana (prethodno ga narežite na kockice 2,5 cm). Dodajte sve povrće koje ste također narezali na komade veličine mesa i promiješajte - jedino krumpire dodajte poslije, na pola vremena kuhanja, da se ne raspadnu (narežite krumpire na polovice).

Fino varivo od leće idealno je jelo kada želite nešto 'na žlicu'
Fino varivo od leće idealno je jelo kada želite nešto 'na žlicu'

Dodajte timijan i temeljac, poklopite i pustite da krčka dok meso ne postane mekano, oko sat i pol. Posolite i popaprite prema ukusu te poslužite posuto sjeckanim listićima peršina.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0