Varivo od leće spada u kategoriju 'zdravo i fino', a u prilog ovom jelu ide i to što vrijeme pripreme nije predugo pa ukusan ručak možete imati gotov u manje od sat vremena
Fino varivo od leće idealno je jelo kada želite nešto 'na žlicu'
broj osoba: 4
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
žličica maslinova ulja, pola manjeg luka, mrkva, stabljika celera, češanj češnjaka, sol i svježe mljeveni papar, 400 ml povrtnog temeljca, 3/4 šalice kuhane leće iz konzerve, isprane i ocijeđene, 2 žličice octa od crnog vina
Priprema:
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, dodajte sitno sjeckani luk, mrkvu, celer i češnjak, posolite i popaprite te dinstajte, uz povremeno miješanje, od tri do pet minuta. Ulijte temeljac, pustite da zavrije i kuhajte oko pet minuta. Dodajte leću i kuhajte dok se juha lagano se zgusne, 3-5 minuta. Umiješajte ocat, kušajte i dodajte još soli i papra ako je potrebno. Ako želite, možete dodati i žličicu koncentrata od rajčice da juha bude još bolja.