Sve dijete su KOMPLETNA GLUPOST! Bitno je danas čime je hrana procesuirana kako šećerom tako i hormonima koji na manji broj kalorija same hrane dodaju X5 još energetske vrijednosti! Uprvo oni sudionici života na vagi jedu po 6X na dan i to po preporuci nutricionista i trenera a smršave po 30,40 ili 50 kila u 3 mjeseca, je da vježbaju ali prehrana je KLJUĆNA. Presudn je da ono što uneseš kalorijski i potrošiš, profesionalni plivači i vaterpolisti unose i do 9000 kalorija dnevno a tijela su im vretenasta i u savršenoj formi jer oni to potroše na treningu a prosjek za žene je 2.500-3000 kalorija, muške 3.500-4000, dakle sportaši unose redovito i duplo više pa su mršavi, naravno jedu zdravu hranu a ne smeće puno šećera i hormona kojim se tove životinje da čim prije budu za klanje i prodaju.
Kada vie puta na dan jedete, 4-5 puta tada se tijelo "nauči" da će često imat energiju unesenu pa odmah i troši pojedeno ali ako izgladnjujete organizam onda on veliki dio kalorija "čuva" kao rezervu a ostatak troši, dakle tu se akumulira višak energije.
Danko-Bananko
10.2.2020.
Odustani
To se valjda podrazumijeva, da jedeš kvalitetnu hranu, a ne smeće. IF je bitan i zbog nekih drugih stvari, ne samo zbog držanja linije. Jedna od njih je autofag
ija. Druga je spuštanje razine inzulina i šećera u krvi, što poboljšava zdravlje i potiče neke druge pozitivne hormonske procese u organizmu. Ne mogu ovdje toliko puno objašnjavati, koga zanima neka gugla "intermittent fasting".
Prikaži još ↓
Ja
Jaca-
10.2.2020.
Odustani
"Kada vie puta na dan jedete, 4-5 puta tada se tijelo "nauči" da će često imat energiju unesenu pa odmah i troši pojedeno ali ako izgladnjujete organizam onda o
n veliki dio kalorija "čuva" kao rezervu a ostatak troši, dakle tu se akumulira višak energije." - ovo apsolutno nije točno.
Prikaži još ↓
DANIJEL 🐶
10.2.2020.
Odustani
Naravno a je točn a to se najviše vidi u rigoroznim dijetama nakon kojih kad prestaneš kile se vrate više nego prije-JOJO EFEKT! Tokom restriktivne dijete organ
izam ukljući gene koji su nam u moderno doba neaktivni ali u davna vremena su bili kljućni za preživljavanje kada je čovjek bio LOVAC i živio danima gladan jeduči sitne bobice do ulova neke divljaći, u to vrijeme gladi organizam se je evolucijski naučio štedit energiju taloženjem energije u masne stanice jer nije znao kada će sljedeći put dobit hranu/energiju pa je akumulirao višak od i onog malo što dobije. To se aktivira kada odjednom smanjimo unos hrane a kažem, kada umjereno više puta na dan jedemo em nismo gladni em se sustavno energija troši.
Prikaži još ↓
Mi
MirkoSenin
10.2.2020.
Odustani
Slažem se s Danko Bananko, ja jedem jednom dnevno, po povratku s posla. Meso na naravni (piletina i puretina rijetko svinjetina), jaja i povrće bez škroba. Po
slije obroka , kava i mineralna voda voće , može i suhi keksi idu i orašasti plodovi, (indijski i brazilski orah kikiriki) . Za ostalo vrijeme pijem samo vodu. Dakle gladujem dvadeset i više sati dnevno i radim na poslu minimalno 20000 koraka, bude i preko 25000. Imam 62 godine i osjećam se odlično
Prikaži još ↓
Ja
Jaca-
10.2.2020.
Odustani
Proces prerade pojedenog obroka do "goriva" kojeg organizam može koristiti za proizvodnju energije je složeni biokemijski proces razgradnje i pretvaranja u jedn
ostavne šećere i spremanja glikogena u mišiće i to je proces koji traje. Naše tijelo ne koristi hranu kao izvor energije (niti može), već glikogen, koji je proizveden i spremljen u mišiće od ranije, odnosno od ranijih obroka. Što se tiče "štednje" i spremanja, govoriš o nečemu što se zove "starvation mode" ili "starvation response", no za to je potrebno gladovati malo duže od 16 sati. Načelno, "starvation mode" se uključuje nakon cca tri dana gladovanja ili čak i više. S druge strane, ako osoba svako malo jede, onda je razina šećera u krvi stalno povišena, što dovodi do kontinuirano povišene razine inzulina, što na kraju može dovesti do stanja inzulinske neosjetljivosti i na kraju do dijabetesa. Sve u svemu, tijekom evolucije naše je tijelo razvilo različite mehanizme da nećemo umrijeti od gladi ako nešto ne pojedemo svaka 2 sata. Naš primarni izvor energije je šećer, a kad čovjek potroši zalihe šećera, tijelo prelazi na sekundarni izvor energije, a to su masnoće.
Prikaži još ↓
Ja
Jaca-
10.2.2020.
Odustani
Da, istina je da kod rigoroznih dijeta dolazi do JOJO efekta, ali ovdje nije riječ o rigoroznoj dijeti. Ne radi se o rezanju kalorijskog unosa, već o vremenskom
raspoređivanju. Količina unešenih kalorija dnevno ostaje ista.
Prikaži još ↓
Ja
Jaca-
10.2.2020.
Odustani
Možda o tome nikad nisi razmišljao, ali ti već postiš, Danijel. Svi to činimo. Ako večeraš npr u 8 navečer, a doručkuješ u 8 ujutro, ti si 12 sati postio. Pa si
eto, živ i zdrav. :) Kod ove metode 16:8 samo odgodiš prvi obrok za još 4 sata, sve ostalo ostaje isto.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .