A jel? A to kaj grah s kobasicom košta 4 puta manje od azukija s kurobutom nema veze s ničim. U Kerali ćeš na ulici jest govedinu koja se marinirala i kuhala u kili karija - ulična hrana. Takva autentičnost me ovdje za napraviti košta 100 eura.
Dk
Deaktivirani korisnik
02.10.2019.
Odustani
Sa začinima treba znati. Nije svaki za sve i u istim omjerima. Neki su skupocjeni...kao šafran, skuplji je od samog zlata, ali količinski ga je potrebno samo pr
stohvat, i da vidiš kakav risotto dobiješ...mljac...
Prikaži još ↓
pikzibner
02.10.2019.
Odustani
To stoji. No glavni razlog zašto ga se stavlja u malim količinama je to što je potentan - u većim količinama je otrovan. Riža sa šafranom se ovdje promovira kao
specijalitet jer je začin skup - u azijskoj kuhinji, koja prednjači u jelima sa šafranom - to je uobičajeni prilog specijalitetima. Također, određeni recepti zovu i do 5g šafrana (čajna žličica), kao što je tradicionalni iranski slatkiš, komsko slatko od meda i badema. Jasno da ga ovdje raditi i jesti neću jer me ovdje 5 grama šafrana košta oko 560 kn. U Iranu je druga priča jer ću istu količinu nabaviti za 85kn.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .