Obavijesti

News

Komentari 4

Hamid Karzai želi biti glavni u pregovorima s Talibanima

Hamid Karzai želi biti glavni u pregovorima s Talibanima
1

Podsjetimo kako su vlasti SAD-a u utorak ponudile mirovne pregovore Talibanima, koji su otvorili politički ured u Kataru. No oglasio se Karzai koji želi glavnu ulogu

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai ne želi pregovarati s predstavnicima Talibana ukoliko afganistanska strana nema vodeću riječ u razgovorima, piše BBC.

Podsjetimo kako su vlasti SAD-a u utorak ponudile mirovne pregovore Talibanima, koji su otvorili politički ured u Kataru. Izvjestitelji javljaju kako je Hamid Karzai ljut zato što Talibani nisu direktno započeli pregovore i zato što 'strane sile' nisu dozvolile da proces vodi afganistanska strana. 

Istaknimo kako je afganistanski predsjednik nedavno obustavio razgovore s američkom stranom zbog toga što će Američke vojne snage ostati u Afganistanu i nakon što NATO napusti tu zemlju 2014. godine. 

Predsjednik SAD-a, Barack Obama izjavio kako je očekivao 'trzavice' oko mirovnih pregovora.  

- Nadam se kako će se proces usprkos tim izazovima nastaviti - rekao je Obama u Berlinu, dodavši kako 'Afganistanci trebaju prekinuti krug nasilja i početi izgrađivati svoju državu'. 

Afganistansko nacionalno sigurnosno vijeće potvrdilo je kako je Karzai odbio sudjelovati u četvrtoj rundi pregovora i kako se protivi nazivu 'Islamski Emirat Afganistana' talibanskog ureda u Kataru. Brine ga i što je na uredu izvješena afganistanska zastava. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke
ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke

Praksa pomicanja kazaljki na ljetno i zimsko vrijeme uvedena je radi uštede električne energije u industriji, kako bi ljudi ljeti, kad sunce ranije izlazi, ustajali sat ranije i ranije počinjali s radom, koristeći prirodno svjetlo
Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...
ESKALACIJA SUKOBA

Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...

Izraelski udari su odgovor na napad Irana, koji je ranije ovog mjeseca lansirao gotovo 200 balističkih projektila na Izrael. Izrael je rekao da će uzvratiti udarac, ali nije precizirao kada ili koja bi mjesta mogao ciljati