Ako itko zna što se događa iza zatvorenih vrata kuhinja u restoranima, onda je to Gordon Ramsay. Zato bi bilo dobro poslušati ga kad je u pitanju jedno jelo koje nikako ne preporučuje
Gordon Ramsay upozorava: Ovo nikad ne naručujte u restoranu
Kuhar Gordon Ramsey, vlasnik čak sedam Michelinovih zvjezdica i niza restorana diljem svijeta, podijelio je neočekivan savjet koji bi mogao promijeniti što naručujete u restoranima.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Njegov savjet? Izbjegavajte juhu dana.
Da, juhu dana – naizgled siguran izbor za početak obroka. No Ramsay je u intervjuu za Town & Country otkrio kako se iza te naizgled svježe ponude često kriju stari sastojci koji se recikliraju, a predstavljaju kao specijalitet.
- Uvijek pitajte što je jučer bila juha dana prije nego što naručite današnju. Moglo bi se ispostaviti da je to zapravo juha mjeseca - upozorio je Ramsay.
Iako ima čvrst stav o juhi dana, Ramsay priznaje da se pri naručivanju često oslanja na preporuke konobara.
- Konobari često kušaju većinu jela s menija i mogu vam dati uvid u ono što je kuhar novo dodao ili što je najpopularnije među lokalnim gostima - rekao je.
Tako je tijekom svojih brojnih putovanja dobio neke fantastične prijedloge upravo od osoblja restorana.
Dakle, sljedeći put kad sjednete u restoran i osjetite primamljiv miris „svježe“ juhe dana, sjetite se Ramsayjevih riječi.