Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Naučite kako napraviti četiri osnovna temeljca za kuhanje

Naučite kako napraviti četiri osnovna temeljca za kuhanje

Bez obzira o kojem tipu jela se radi, temeljac je osnova dobrog okusa s kojim ćete osigurati da hrana bude nutritivno bogata. Donosimo recepte za četiri osnovna temeljca

Temeljci čine osnovu svakog slanog jela te s njima pripremamo juhe, variva, umake, podlijevamo pečenja i pripremamo rižota. Ovdje su četiri temeljca koji će vam pomoći da unaprijedite kuhinjske vještine.

Povrtni temeljac

Sastojci: luk, poriluk, mrkva, korijen i list peršina, kupus, komorač, celer, rajčica, češnjak, klinčići, lovorov list, sol, crni papar u zrnu

Priprema: Povrće operite, ogulite i narežite na komade. Stavite u lonac, prelijte vodom i dodajte začine. Kuhajte 15 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Procijedite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dašak Pariza u Zagrebu: 'Kuhao sam za Macrona, kuhanje je moj posao, ali je pilotiranje moja najveća strast' 00:48

Pileći temeljac

Sastojci: pileće kosti, pileća krilca, luk, mrkva, celer, korijen i list peršina, poriluk, šampinjoni, lovorov list, sol, crni papar

Priprema: Meso operite pod hladnom vodom, a povrće narežite na komade. Stavite sve u lonac, prelijte vodom i dodajte začine. Kada zakuha, uklonite pjenu, smanjite vatru i kuhajte još 2 sata. Ohladite i procijedite.

Kako zeleno lisnato povrće može djelovati na lijekove za sprečavanje krvnih ugrušaka?
Kako zeleno lisnato povrće može djelovati na lijekove za sprečavanje krvnih ugrušaka?

Teleći temeljac

Sastojci: teleće kosti sa srži, ostatci mesa, luk, mrkva, celer, korijen i list peršina, poriluk, šampinjoni, lovorov list, grančica timijana, sol, crni papar u zrnu

Priprema: Kosti i meso operite pod hladnom vodom, povrće narežite na komade. Stavite sve u lonac, prelijte vodom i dodajte začine. Kada zakuha, uklonite pjenu, smanjite vatru i kuhajte još 3 sata. Ohladite i procijedite.

Celery on black cutting board

Riblji temeljac

Sastojci: riblje kosti i ostatci od filetiranja ribe, luk, celer, korijen peršina, komorač, poriluk, češnjak, bijelo vino, korica limuna, lovorov list, sol, bijeli papar u zrnu

Priprema: Riblje kosti i ostatke ribe operite pod hladnom vodom. Povrće ogulite i narežite na tanke ploške. Stavite u lonac, dodajte malo bijelog vina i začine, te prelijte vodom. Kuhajte na laganoj vatri dok ne zakuha, zatim isključite vatru. Ohladite i procijedite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0