Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Glazba za bolji trening: Uz pop i techno trud je 10 posto veći

Glazba za bolji trening: Uz pop i techno trud je 10 posto veći
1

Reggae i jazz glazba djeluju opuštajuće pa nisu najbolji izbor za trening, dok agresivniji ritmovi djeluju stimulirajuće i potiču na bolje rezultate, potvrdila je studija

Osim ritma pjesme, vrsta glazbe uvelike utječe na vježbanje, pokazala je studija belgijskog Sveučilišta Ghent provedena na ljudima u dobi od 22. do 51. godine. Ispitanici su tijekom hodanja slušali 52 različite vrste glazbe.  

Opuštajuće pjesme s ujednačenim ritmom nisu najbolji odabir za trening zato što djeluju umirujuće, dok techno i pop glazba imaju suprotan efekt. One pojačavaju tempo vježbanja za 10 posto i potiču na bolje rezultate, piše Daily Mail. Što je pjesma živahnija, to se više trudimo, tvrde stručnjaci. Reggae i jazz glazbu se ne preporučuje slušati na treningu zato što ne potiče na rad, već opušta, potvrdilo je istraživanje. 

- Ritam pjesme diktira koliko ćemo pokreta napraviti, no stil utječe na naš trud. Što su pjesme bile agresivnije, pogotovo techno stvari, to su ljudi radili intenzivniji trening i više su se trudili oko vježbi. No reggae je djelovao opuštajuće - istaknuo je voditelj istraživanja dr. Marc Leman. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života