Obavijesti

Sport

Komentari 59

Gattuso uoči Istre: Tramezzani je 'ludi' konj. Zbog njega sam dobio crveni i bio suspendiran

Gattuso uoči Istre: Tramezzani je 'ludi' konj. Zbog njega sam dobio crveni i bio suspendiran

Antunović je prošle godine bio u Italiji, Skoko je 2006. godište, napreduje. Koristit ćemo ih, ali moraju malo pričekati. Malo sam pogriješio izjavom o golmanima, ne znači to da ću ih mijenjati svaku treću utakmicu

VIDEO

Hajduk je u nedjelju teškom mukom srušio Varaždin (2-1) u trećem kolu HNL-a. Gennaru Gattusu laknulo je kada je Marko Livaja zakucao loptu glavom u rašlje i spriječio novi kiks splitskog kluba. 

Pokretanje videa...

Utakmica 3. kola HNL-a između nogometaša Hajduka i Varaždina 00:26

Cijeli tjedan imali su 'bili' za rekuperaciju i treninge nakon što su ispali iz Europe, a u nedjelju od 18.15 očekuje ih dvoboj protiv Istre. Utakmicu je najavio trener Gattuso. 

Koliko vam ove pauze između utakmica dobro dođu, zbog ozljeda? Imate li bolji igrački kadar?

- Što se tiče ozljede, nisu se sanirale. To su Bamba, Šarlija, Sigur i Moufi. Malo smo došli sebi počevši trenirati od srijede, idemo dalje.

Jeste li riješili dvojbu tko će zamijeniti ozlijeđene u obrani?

- Nije da se hvatam za glavu, imamo alternativa. Prpić i Elez dobro rade. I Hrgović može dobro odigrati.

Hajduk i Varaždin sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a

Biste li bili razočarani bodom?

- Istra je ozbiljna momčad, igraju na čovjeka, barem su tako zadnje utakmice igrali. Igraju agresivno, moramo biti pripremljeni na taj način njegove igre.

Što možete reći o Tramezzaniju, igrali ste protiv njega, a bio je i ovdje u Hajduku? 

- Trener Tramezzani je jedan od rijetkih s kojima se još čujem. Radili smo obojica i u Sionu. Radi dobro, mentalitet mu je bitan što se tiče njegove igre. Dosta je znatiželjan i često se čujem s njim pa znam kakve mogućnosti ima kao trener. 

Hajduk često pobjeđuje u Puli, hoćete li se opet postaviti napadački?

- Nisu baš tako često pobjeđivali Istru, prošle sezone je bilo svega, zadnja utakmica je završila 1-1. Kao što sam i naglasio, igraju agresivno. Najviše ćemo se pripremiti s početnom postavom. Samo moramo biti 100 posto spremni u glavi i nogama.

Pula: Utakmica 35. kola SuperSport HNL-a između NK Istre 1961 i NK Varaždina

Znamo za jednu utakmicu koju ste 2003. igrali protiv Tramezzanija: Milan - Atalanta 3-3. Jeste li se kao treneri suočili, makar u prijateljskoj utakmici?

- Nije to bila prva utakmica, i prije toga smo igrali. Zadnje kolo prvenstva 1998/99. igrao sam za Salernitanu protiv Piacenze. Tada smo, nažalost, ispali iz lige. Baš sam se s Tramezzanijem porječkao, dobio sam zabranu igranja nekoliko utakmica.

Kakav je bio kao igrač?

- Kao igrač bio je vrlo mišićav, dobro građen, jak u glavi, ali moglo bi se reći: ludi konj. Mogao je napraviti kao igrač puno više. Otišao je u Englesku, bio u Tottenhamu. Kao igrač je između Dialla i Melnjaka.

Može li Durdov zamijeniti Kalika na krilu?

- Vidjet ćemo u subotu, već nekoliko dana ima temperaturu. Kalik jako dobro radi, zadovoljan kako trenira i igra, bilo to na krilo ili u špici. Stručni stožer i ja zadovoljni smo njegovim ponašanjem. 

Hajduk i Varaždin sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a

S obzirom na najavu da nema pojačanja do kraja sezone, koliko ima rezervi unutar kluba u vidu mladih igrača? Poput Šošića, Juraka, Skoke...

- Antunović je prošle godine bio u Italiji, Skoko je 2006. godište, napreduje. Koristit ćemo ih, ali moraju malo pričekati. Poštujemo ih, nadam se da će dati sve od sebe i poboljšati se. 

Objasnili ste zašto mijenjate golmane, znači li to da ćete doslovno svaku treću utakmicu mijenjati golmane?

- Malo sam pogriješio, ne znači to da ću ih mijenjati svaku treću, može to biti i svakih šest, sedam utakmica. Volim kad su svi u natjecateljskoj formi i volim stvoriti konkurenciju među golmanima. Ne želim nekoga ostaviti da sjedi i ne igra pet mjeseci. Kalinića jako cijenim i daje mi sigurnost kada je na terenu.

Krovinović je imao problema s ozljedom, hoće li biti spreman?

- Za Krovinovića ne brinite, imao je nekih problema s leđima, ali ne bojte se, izlazimo na teren s 11 igrača i svi će biti spremni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti