Švicarski kontroverzni gastronom potpalio je vatru u mirnoj alpskoj republici najavivši da će servirati poznate specijalitete sa 75 posto majčinog mlijeka
Restoran kuha delicije s dodatkom ljudskog mlijeka
Vlasnik restorana Storchen u elitnom odmaralištu Winterthur pojačat će jelovnik s lokalnim specijalitetima kao što su mesni gulaš, juhe i umaci s najmanje 75 posto majčinoga mlijeka.
- Svi smo odrasli na njemu. Zašto ga ne bi uključili u našu prehranu? - rekao je Hans Locher, kontroverzni vlasnik restorana.
Privukao je pozornost vodećeg medija njemačkog govornog područja s oglasom u kojem traži donatorice mlijeka.
- Počeo sam eksperimentirati s majčinim mlijekom nakon rođenja svoje kćeri - dodao je Švicarac.
Vrlo je ukusno, ali mora se pomiješati s tučenim vrhnjem zbog postojanosti. Švicarska inspekcija za hranu bila je zatečena rupom u zakonu koja regulira upotrebu ljudskog mlijeka. Nije bilo jasno može li se Locheru zabraniti serviranje specijaliteta. Ljudi kao proizvođači mlijeka nisu predviđeni u zakonu.
- Nisu na listi dozvoljenih vrsta kao što su krave ii ovce, ali nisu ni na listi zabranjenih vrsta kao što su majmuni - rekao je Rolf Etter iz laboratorija za kontrolu hrane.