Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Francusko seljačko pile je super odabir za lagani subotnji ručak

Francusko seljačko pile je super odabir za lagani subotnji ručak

Pečena piletina će biti posebne arome kad joj se doda provansalski začin, češnjak, korijander i limun. Izvrsnog okusa i mirisa, ovakva piletina će vam postati dijelom obiteljskog menija

Sastojci:

  • pile od 2 kg
  • žlica provansalske mješavine začina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • šalica + žlica maslinova ulja
  • sok 1 limuna
  • 3 češnja češnjaka
  • po šalica sjeckanog peršina i korijandra 
  • kuhana riža za prilog
Za doručak i ručak: 4 recepta s jajima koji će vas oduševiti
Za doručak i ručak: 4 recepta s jajima koji će vas oduševiti

Priprema:

Očistite i operite pile pa ga posušite papirnatim ručnicima. Kuhinjskim škarama prerežite pile uz kralježnicu s jedne i druge strane, očistite i začinite provansalskom mješavinom, solju i paprom.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Položite pile u posudu za pečenje. Prelijte žlicom maslinova ulja i pecite 35 minuta.

Pomiješajte preostalo ulje, češnjak, korijandar, limunov sok i peršin. Prelijte preko pileta i pecite još 15 minuta.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0