Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Fantastičan trik s kojim će vam domaći keksi uvijek biti pri ruci

Fantastičan trik s kojim će vam domaći keksi uvijek biti pri ruci

Iskusni znalci znaju da domaći keksi s komadićima čokolade imaju puno bolji okus ako smjesa odstoji i do 72 sata u hladnjaku, a uz ovaj odličan trik i više napravljene smjese moći ćete uvijek uživati u omiljenoj poslastici

Malo je stvari boljih od grickanja ukusnih domaćih keksa s komadićima čokolade, još toplima iz pećnice. No, što ako postoji način da u tom iskustvu uživate još češće, bez da morate prljati kuhinju i odvajati vrijeme za pripremu i pečenje?

Pogledajte video o čokoladi:

Pokretanje videa...

Dan čokolade 01:30

Zapravo postoji, i to uz genijalan trik zamrzavanja smjese za kolače. Ono što je važno naglasiti je da svaki obožavatelj domaćih keksa zna da je savršen onaj koji je izvana hrskav, a u sredini mekan, što se postiže hlađenjem u hladnjaku prije pečenja. Ako to dosad niste znali, svakako isprobajte, jer što dulje hladite tijesto ono će biti mekše i podatnije. Oko 12 sati u hladnjaku je minimum, premda je najbolje da smjesu ohladite na 72 sata. 

Recepti za 11 domaćih likera iz 1964. godine: Od oraha, kave, čokolade, jaja, vina, naranče...
Recepti za 11 domaćih likera iz 1964. godine: Od oraha, kave, čokolade, jaja, vina, naranče...

Napravite svoju omiljenu smjesu za domaće kekse po provjerenom receptu te kad je gotova rasporedite je u više malih kuglica te spremite u plastičnu posudu, razdvajajući slojeve masnim papirom kako se pojedinačni kolačići ne bi zalijepili u veliki smrznuti blok.

Keksi s komadićima čokolade

To je važan korak, jer ako zamrznete cijelu smjesu zajedno, trebat će vam puno više vremena i truda pri odmrzavanju i pečenju.

Nakon toga smrznute kuglice od tijesta za kolače možete držati u zamrzivaču najviše šest mjeseci - a preporučuje se napraviti veliku zalihu kako biste mogli uživati u njihovom odličnom okusu kad god poželite, znajući da uvijek možete imati svježe pečene kolačiće, piše Metro.

Keksi s komadićima čokolade

Kad se zaželite, jednostavno izvadite jednu od smrznutih kuglica, stavite je na tepsiju i odmah pecite - nema potrebe za odmrzavanjem. Jedino što trebate napraviti je produljiti standardno vrijeme pečenja za dvije do 4 minute i smanjiti temperaturu za 10 do 20 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice). Tako ćete ih peći sporije i laganije pa neće ostati smrznutih komadića.

Mascarpone torta s keksima - lagana za napraviti, ali i pojesti
Mascarpone torta s keksima - lagana za napraviti, ali i pojesti

Cijeli postupak obično traje oko 15 minuta, a zatim ćete dobiti mirisni i svježe pečeni domaći keks.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Četiri vrste povrća koje biste trebali posaditi ovaj mjesec
SADA JE IDEALAN TRENUTAK

Četiri vrste povrća koje biste trebali posaditi ovaj mjesec

Iako zima obično znači mirovanje za mnoge biljke, ovo je savršen trenutak za pripremu vrta za proljeće, a vrtlar Monty Don donosi četiri povrća koja trebate sada posaditi