Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Evo zašto lovor trebate staviti ispod jastuka prije spavanja

Evo zašto lovor trebate staviti ispod jastuka prije spavanja

Miris lovora odbija muhe, komarce i druge dosadne insekte, stoga je odličan u danima kad se borimo s previše komaraca. Osim toga, ima taj predivan miris koji će obogatiti prostor

VIDEO

Lovorov list nije samo mirisni začin, već i bogati izvor korisnih tvari za zdravlje. Može pomoći u raznim situacijama, ne samo kao dodatak u kuhanju.

Provjerite na koje sve načine možemo iskoristiti benefite lovora.

1. Prirodni repelent

Miris lovora odbija muhe, komarce i druge dosadne insekte, stoga je odličan u danima kad se borimo s previše komaraca. Osim toga, ima taj predivan miris koji će obogatiti prostor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prednosti hodanja 00:53

2. Diuretski učinak

Lovor povećava protok urina, ali i pomaže u čišćenju bubrega i urinarnog trakta. To je prirodan i nježan način za smanjenje oteklina i viška tekućine u tijelu. Ako ste napuhnuti, lovor je odličan za smanjenje tekućine u tijelu.

Čaša octa u lavoru čuva zdravlje stopala i štiti ih od infekcija
Čaša octa u lavoru čuva zdravlje stopala i štiti ih od infekcija

3. Ublažava trbušnu napetost i nadutost

Može pomoći i nakon obilnog obroka, jer ublažava napetost u želucu, poboljšava probavu i smanjuje nadutost. Nakon obroka probajte popiti šalicu čaja s lovorovim listom.

4. Djeluje adstringentno

Kod želučanih problema lovorov list može pomoći smanjiti proljev. Adstringentno djelovanje pomaže ojačati stolicu i nositi se s neugodnim simptomima.

5. Ublažava tegobe uzrokovane kolikama

Grčevi kod beba mogu biti problem, no čaj od lovora može im pomoći. Lovorov list ima umirujuća svojstva koja mogu ublažiti bolne simptome i ojačati probavni trakt.

6. Za miran san

Stavite dva lovorova lista ispod jastuka prije spavanja, jer sadrže tvari koje smiruju živčani sustav i potiču opuštanje.

Ako želite mirno spavati i probuditi se osvježeni, isprobajte ovaj trik s lovorovim listom. Metoda je jednostavna, no učinkovita.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj
'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'
VARAJU LI DOBRI MUŽEVI?

'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'

Ispovijest žene na Redditu izazvala je dosta komentara. Svog savršenog muža ulovila je u prijevari, no ne želi ga suočiti s time da ne izgubi život na koji je navikla