Obavijesti

News

Komentari 103

Detalji pogibije mornara u Lošinju: 'Strašno, rampa je pala na ljude. Jedan je u bolnici'

Detalji pogibije mornara u Lošinju: 'Strašno, rampa je pala na ljude. Jedan je u bolnici'

Mali Lošinj: Četvrti je prevezen u bolnicu u Rijeku. Trajekt Jadrolinije je izgrađen 1969.

VIDEO

U trajektnom pristaništu u Malom Lošinju u nedjelju poslijepodne dogodila se teška nesreća u kojoj su poginula tri mornara Jadrolinije, a četvrti je teško ozlijeđen. Helikopterom su ga hitno prevezli u KBC Rijeka, a kako doznajemo, stabilno je te nije životno ugrožen. Prema prvim informacijama, stradali su prilikom pada rampe motornog broda Lastovo.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

Tragedija na trajektu: Pala rampa, tri mornara poginula 01:12

- U velikoj žalosti moramo priopćiti kako se danas u luci Mali Lošinj dogodila nesreća u kojoj su, prema prvim informacijama, poginula dva pomorca Jadrolinije s broda Lastovo, dok je jedan teško ozlijeđen. Brod Lastovo održava državnu trajektu liniju Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj te je u trenutku nesreće brod bio vezan u Malom Lošinju - stoji u priopćenju Jadrolinije.

“Izražavamo iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca, Jadrolinija je duboko potresena ovim nesretnim događajem”, napisali su.

- Stanujemo u kući prekoputa, čuli smo jaki udarac, jako je zatreslo. Automobili nisu ni počeli izlaziti, a rampa je pala na čovjeka. Policija je došla za pet minuta, sve su okružili - rekla nam je vidno uznemirena čitateljica.

Među prvima koji su stigli pomoći unesrećenom su vatrogasci iz Javno vatrogasne postrojbe Grada Mali Lošinj. 

Dojavu o nesreći nisu dobili pozivom, već je broj Jadrolinije koji je vezan na trajektnom pristaništu udaljen tek 200 metara od njihove postrojbe.

- Čuli smo veliki prasak i zapomaganje. Odmah smo izašli u pomoć te u moru uočili čovjeka kako zapomaže. Hitno smo ga izvukli na kopno. Ubrzo je došla hitna koja je dalje preuzela zbrinjavanje - rekli su vatrogasci za 24sata.

FOTO Vatrogasci za 24sata: 'Čuli smo jak prasak i zapomaganje, a onda u moru uočili čovjeka...'
FOTO Vatrogasci za 24sata: 'Čuli smo jak prasak i zapomaganje, a onda u moru uočili čovjeka...'

Prve informacije govore da se radi o ozljedama kuka i ramena. Tijela preminulih tada su se nalazila na kopnu, potvrdili su nam vatrogasci.

Nesreća se dogodila oko 15.10 sati, a to je potvrdila i PU primorsko-goranska. Riječ je o trajektu koji je trebao u 16 sati isploviti prema Zadru. Jadrolinija je liniju odmah otkazala.

- Na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke. U rasvjetljavanju ovoga događaja, uz policiju, sudjeluju i druge nadležne službe kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja i utvrdile sve relevantne činjenice - stoji u obavijesti policije.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izrazili su žaljenje zbog strašne nesreće i sućut obiteljima preminulih osoba te nadu u oporavak ozlijeđenog člana posade. 

- Na mjestu nesreće, uz ostale službe, nalaze se i djelatnici nadležne Lučke kapetanije koji će provesti istragu o uzrocima ove nesreće, a na mjesto nesreće izaći će i djelatnici Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu - rekli su iz Ministarstva.

Strava u Malom Lošinju: Troje mrtvih i jedan ozlijeđeni u padu rampe trajekta. 'Jak udarac!'
Strava u Malom Lošinju: Troje mrtvih i jedan ozlijeđeni u padu rampe trajekta. 'Jak udarac!'

Lastovo je, kako stoji na stranicama Jadrolinije, trajekt za lokalne linije, klasificiran kao ro-ro putnički brod. Izgrađen je 1969. u Japanu za japanskog naručitelja, gdje je zaplovio pod imenom Ishizuchi. Brod 1978. godine postaje dijelom Jadrolinijine flote. Najčešće plovi na linijama splitskog okružja. Dugačak je 72,7, a širok nešto malo manje od 14 metara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 103

VIDEO

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga
OSTALA DVA UČENIKA

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih pitali smo što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su nas uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.
Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor
POSLOVI VRIJEDNI 1,4 MILIJUNA EURA

Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali su da su s poduzetnicima dogovorili da će izvođenje poslova koje njihove tvrtke dobiju s Gradom prepuštati Darkovoj tvrtki