Obavijesti

News

Komentari 134

Strava u Malom Lošinju: Troje mrtvih i jedan ozlijeđeni u padu rampe trajekta. 'Jak udarac!'

Strava u Malom Lošinju: Troje mrtvih i jedan ozlijeđeni u padu rampe trajekta. 'Jak udarac!'

Ulazna rampa trajekta Lastovo prikliještila su trojicu mornara Jadrolinije

VIDEO

Ulazna rampa trajekta Lastovo prikliještila su trojicu mornara Jadrolinije, a kako je potvrdila policija, smrtno je stradalo dvoje ljudi, dok je jedan čovjek ozlijeđen. Nesreća se dogodila u nedjelju oko 15.10 sati u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju. Naknadno je stigla potvrda od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture da je troje mrtvih, dok je četvrti teško ozlijeđen.

Prema prvim informacijama osobe su stradale prilikom pada rampe motornog broda. Kako doznajemo, ozlijeđenog pomorca hitno su helikopterom prevezli u riječku bolnicu. Težina njegovih ozljeda i dalje nije poznata.

O tragediji su se oglasili i iz Jadrolinije, a istaknuli su kako su duboko potreseni ovim nesretnim događajem.

- U velikoj žalosti moramo priopćiti kako se danas u luci Mali Lošinj dogodila nesreća u kojoj su prema prvim informacijama poginula dvojica pomoraca Jadrolinije s broda Lastovo dok je jedan teško ozlijeđen. Brod Lastovo održava državnu trajektu liniju Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj te je u trenutku nesreće brod bio vezan u Malom Lošinju - stoji u priopćenju te su izrazili iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca.

Trajekt je u 16 sati trebao isploviti prema Zadru, a na fotografiji koja je nastala nakon nesreće vidi hitna pomoć u trajektnom pristaništu. Tamo je i policija, a na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke.

- Stanujemo u kući preko puta, čuli smo jaki udarac, jako je zatreslo. Automobili nisu niti krenuli izlaziti van, a rampa je pala na čovjeka. Policija je došla za pet minuta, sve su okružili - govori nam vidno uznemirena čitateljica.

U rasvjetljavanju ovog događaja uz policiju sudjeluju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja te utvrdile sve relevantne činjenice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 134

VIDEO