Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Chill&Grill: Peći će se kobasice i svinjetina kao u srcu Europe

Chill&Grill: Peći će se kobasice i svinjetina kao u srcu Europe

Gastro putovanje kontinentima završavamo u centru Europe. Tamošnje specijalitete moći ćete isprobati na trećem Chill&Grillu koji počinje ove subote, 27. travnja, na zagrebačkom Bundeku

U specijalitetima iz samog srca Europe moći ćete uživati i na skorašnjem Chill&Grill festivalu. Ovo smo izdanje posvetili svjetskoj kuhinji, kroz koju će vas provesti uspješni hrvatski chefovi i restorani. Posjetite nas na Bundeku između 27. travnja i 1. svibnja i uživajte u specijalitetima s grilla! Lijepo vrijeme, šareno sezonsko povrće i dobri komadi mesa mogu se dostojno iskoristiti samo na jedan način – grilanjem! U državama Srednje Europe grilanje je također društveni događaj; vikendima se obitelji nerijetko okupljaju oko specijaliteta s neodoljivim mirisom dima.   

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:00
Stiže Chill&Grill: Skoko će peći afrički, a Palfi korejski roštilj
Stiže Chill&Grill: Skoko će peći afrički, a Palfi korejski roštilj

U Njemačkoj grilanje obuhvaća nekoliko bitnih elemenata – svinjske kotlete, kobasice i različite salate.  Uz sočne, marinirane kotlete, neizostavno su jelo bratwurst, kobasice napravljene od mješavine svinjetine i junetine. Na zabavi uz grill u mogla bi vas dočekati i poznata krumpir salata, kao i maslac sa začinskim travama. Naravno, sve uz kriglu rashlađenog piva!

U susjednoj je Poljskoj tradicija grilanja vrlo slična – također vole svinjetinu. Ovog je puta riječ o svinjskoj lopatici te kaszanka kobasici, koju mi nazivamo krvavicom. Klasik su i ražnjići s povrćem, kao i pastrva koja se stavlja na grill omotana folijom. I u Češkoj su kobasice nacionalno blago, baš kao i svinjetina, a prema nekim izvorima često grilaju i mariniranu piletinu.

Mađarsku povezujemo uglavnom s gulašima i paprikašima, ali i ondje se može pronaći poneko jelo s grilla. Vole kobasice, kao i ostatak centralne Europe. Svima su nam poznate debrecinke, koje su zbog teksture i sočnosti idealne za grilanje, a potječu upravo iz Mađarske. Ondje ćete moći probati i tzv. Transilvanijski miks, koji se sastoji od svinjetine, junetine, krumpirića, ukiseljenih krastavčića i paprike. 

Utjecaj srednjoeuropskog kruga snažno se osjeća i u Kontinentalnoj Hrvatskoj, gdje se također često grilaju svinjski kotleti, vratina pa čak i kobasice. Vrlo povoljan geografski položaj omogućio nam je i povlačenje najboljeg iz mediteranske tradicije pa nerijetko grilamo i ribu. 

Chill&Grill 3.0 New Experience

U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Let 3, Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih. 

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.   

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostalo je još nekoliko dana, koje ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!         

Evo koji će sve restorani grilati za vas na trećem Chill&Grillu
Evo koji će sve restorani grilati za vas na trećem Chill&Grillu

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Dnevni horoskop za srijedu 25. prosinca: Ovna će oduševiti dar ispod bora, Jarac je pun ljubavi
PROGNOZA ZA BOŽIĆ

Dnevni horoskop za srijedu 25. prosinca: Ovna će oduševiti dar ispod bora, Jarac je pun ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 23. prosinca i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Spremate li puricu pogrešno?
SUPER TRIK

Spremate li puricu pogrešno?

Jedna greška može dovesti do suhog, bezukusnog ili, što je još gore, nedovoljno pečenog mesa. Provjerite savjete majstorice kuhinje i pripremite adventski ručak kojemu će se svi diviti