Obavijesti

News

Komentari 15

Buljubašić je Ivi Sanaderu dao besplatno krstarenje, Mirjana je na Seagullu II slavila rođendan

Buljubašić je Ivi Sanaderu dao besplatno krstarenje, Mirjana je na Seagullu II slavila rođendan
11

Za boravak obitelji Sanader 2016. godine se doznalo nakon što je Petra, kćer bivšeg premijera, objavila sliku kako obitelj slavi i pleše na palubi. Buljubašić je prvo demantirao, a onda ipak priznao da im je ustupio jahtu

VIDEO

Splitskog poduzetnika Juroslava Buljubašića tijekom proteklih desetljeća vezalo je prijateljstvo s nekadašnjim premijerom Ivom Sanaderom, a njihova imena u javnosti najčešće se povezivalo kroz i dva luksuzna plovila, jahtu najpoznatiju pod imenom "Malo vitra" kojoj je vlasnik svojedobno bio upravo Buljubašić, te onu koja je plovila pod imenom Seagull II..

Naime, "Malo vitra" koju je Sanader obožavao bila u Buljubašićevom vlasništvu. Zvala se "Utiha", a prodao ju je nekoliko godina prije nego je Sanader 2009. godine dao ostavku na premijersku funkciju. No, Sanader je i dalje plovio s 'Malo vitra' dok ih je u stopu pratilo službeno policijsko plovilo P-203 Krapanj s dva pomorska policajca. Jahtu se čuvalo i dok je bila na vezu u Mandalini. Sanader kojemu je, spomenimo i to, danas rođendan, istom jahtom kratko je zaplovio i u ljeto 2010. godine, te iste godine koje je par mjeseci kasnije pobjegao u Austriju.

Preminuo Juroslav Buljubašić, jedan od najbogatijih Hrvata
Preminuo Juroslav Buljubašić, jedan od najbogatijih Hrvata

Bivši premijer je s obitelji 2016. godine besplatno uživao krstareći talijanskom obalom i na jahti Seagull II gdje je njegova supruga Mirjana proslavila 62. rođendan. Riječ je o 54-metarskoj luksuznoj jahti u Buljubašićevom vlasništvu. Za sve se doznalo nakon što je Petra Sanader objavila sliku kako obitelj slavi i pleše na palubi.

Buljubašić je prvo sve demantirao, ali je naposljetku ipak potvrdio da je Sanaderu jahtu ustupio besplatno, ali i da je bivši premijer na njoj boravio tek nekoliko dana, između dvije smjene gostiju. Sve je poprimilo skandalozne razmjere jer su se u tom trenutku protiv Sanadera samo nizali postupci i optužnice za brojna kaznena djela.

Inače, jahta Seagull II se tijekom sezone iznajmljivala. Gostima ju je punila agencija iz Austrije, a tjedan dana na njoj stajala je od 100 do 150 tisuća eura. Na njoj je uživao i Bono Vox, ali i danski princ Frederik André Henrik Christian.

Seagull je dobio ime po Titovu brodu Galeb. Sam Buljubašić jednom prilikom je kazao je kako mu je Josip Broz Tito uzor za životni stil, a na jahti Seagull II nalazi se i Titova bista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku
Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju
VIDEO

Užas na Maksimiru: Pješakinja preminula, auto naletio na nju

U prometnoj nesreći sudjelovali su osobno vozilo i pješakinja koja je smrtno stradala. Cesta je zatvorena i u tijeku je očevid.