Obavijesti

Sport

Komentari 3

Brazilci zabili četiri Paragvaju, briljirao Vinicius. Savez kaznio Argentinu i Čile zbog kašnjenja

Brazilci zabili četiri Paragvaju, briljirao Vinicius. Savez kaznio Argentinu i Čile zbog kašnjenja
3

Nakon dva kola, Kolumbija je prva sa šest bodova, Brazil je drugi s četiri, a Kostarika ima jedan bod. Paragvaj je bez bodova

VIDEO

Paralelno s Eurom u Njemačkoj, momčadi iz Južne Amerike igraju ovogodišnju Copa Americu u Sjedinjenim Američkim Državama. Noćas je završeno drugo kolo po skupinama, a na terenima su bili i Brazilci i Kolumbijci.

'Carioce' su s rutinskih 4-1 savladali Paragvaj u Las Vegasu. Sve je praktički bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Paqueta je promašio penal u 31. minuti, ali četiri minute kasnije iskupio se asistencijom za Viniciusa.

Soccer: Copa America-Paraguay vs Brazil

Vodstvo je podebljao Savio golom u 43. minuti, a za 3-0 povisio je dvostruki strijelac Vinicius u petoj minuti sudačke nadoknade. Nadu Paragvajcima je vratio Alderete, ali konačnih 4-1 postavio je, iz svog drugog penala, Paqueta u 65. minuti.

>> VIDEO: 1. GOL VINICIUSA OVDJE, DRUGI OVDJE

VIDEO Lautaro odveo Argentinu u četvrtfinale Cope golom u 88.
VIDEO Lautaro odveo Argentinu u četvrtfinale Cope golom u 88.

U drugoj utakmici skupine D, Kolumbijci su s 3-0 savladali Kostariku i time osigurali nokaut fazu natjecanja. Strijelci su bili Diaz, Sanchez i Cordoba. 

Nakon dva kola, Kolumbija je prva sa šest bodova, Brazil je drugi s četiri, a Kostarika ima jedan bod. Paragvaj je bez bodova. Brazilci ne trebaju strahovati za prolaz jer imaju bolju gol razliku od Kostarike (+3 spram -3).

Iako nisu igrali, nije bilo mirno niti u argentinskom taboru. Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) kaznila je argentinskog izbornika Lionela Scalonija i čileanskog izbornika Ricarda Garecu sa po jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi s klupe tijekom Copa Americe jer su njihove momčadi kasnile s povratkom na teren iz svlačionice uoči drugog poluvremena.

Copa America 2024 - Chile v Argentina

Argentina je sa zakašnjenjem stigla na početak drugog poluvremena utakmice protiv Kanade u 1. kolu skupine A što je jako razljutilo kanadskog izbornika Jessea Marscha koji je kazao kako bi branitelj naslova i svjetski prvak trebao biti kažnjen zbog tog postupka, a onda je istu stvar napravio i Čile tijekom utakmice 2. kola protiv Argentine prije tri dana.

Kako je Argentina s dvije pobjede u prva dva nastupa već osigurala plasman u četvrtfinale, izostanak Scalonija s klupe u dvoboju 3. kola protiv Perua i neće biti problematičan, Čile je u mnogo većem problemu jer Gareca neće smjeti voditi momčad u utakmici protiv Kanade u kojemu je Čileu potrebna pobjeda za prolazak u četvrtfinale. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban
VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova
REAL SLAVIO, MODRIĆ BRILJIRAO

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova

Luka Modrić bio je u prvom sastavu Reala i odigrao je vrlo dobru utakmicu. Asistirao je za vodeći gol u 14. minuti, a u 92. je izašao uz ovacije publike na Bernabeuu. A njegov suigrač se teško ozlijedio