Obavijesti

Sport

Komentari 18

Današnja zvijezda Barcelone je umalo završila u Dinamu. Evo zašto je propao veliki transfer

Današnja zvijezda Barcelone je umalo završila u Dinamu. Evo zašto je propao veliki transfer
3

Prva ponuda hrvatskog prvaka za usluge tad 20-godišnjeg Brazilca Vitorije Guimaraes iznosila je 1,2 milijuna eura. Dinamo je nekoliko puta dizao ponude, ali nedovoljno, pa je Raphinha završio u Sportingu...

Barcelona je u prvom El Clasicu sezone s 4-0 "razbila" Real Madrid, tako nanijela "kraljevskom klubu" jedan od najtežih poraza posljednjih mjeseci. Katalonci su se prošetali Santiago Bernabeuom, briljirao je dvostruki strijelac Robert Lewandowski, a mrežu domaćina po jednom su pogađali Lamine Yamal i Raphinha.

Pokretanje videa...

Dinamov junak Kulenović samo za 24sata: Prvi put svoj dres s utakmice nosim kući! Ide na zid 00:58

A zanimljivo, taj 27-godišnji Brazilac punim imenom Raphael Dias Belloli bio je u studenom 2017. godine nadomak dolaska u Dinamo! Zagrepčani su dugo skautirali tada talentiranog nogometaša portugalske Vitorije Guimaraes, kluba s kojim su već godinama gajili dobre odnose. Dinamo je još 2013. iz Vitorije Guimaraes doveo Soudanija, "modri" su četiri godine kasnije željeli još jedno krilo iz tog kluba.

Raphinha je u to vrijeme imao tek 20 godina, počeo pokazivati naznake sjajnog igrača. I u Maksimiru nisu dugo čekali, već su u studenom 2017. godine poslali prvu ponudu Vitoriji Guimaraes, za Raphinhu tad ponudili 1,2 milijuna eura. Portugalci su brzo odgovorili protuponudom, Zagrepčani su nekoliko puta pojačavali iznos, na kraju za mladog Brazilca nudili 4 milijuna eura! Ali - Portugalci su tražili barem 6 milijuna eura.

Mediji skloni Realu 'poderali' su igrače. Pogledajte kakvu ocjenu je dobio Modrić u debaklu!
Mediji skloni Realu 'poderali' su igrače. Pogledajte kakvu ocjenu je dobio Modrić u debaklu!

Raphinhi je to bila prva službena ponuda za odlazak iz Guimaraesa, već tad je bilo jasno kako se radi o talentiranom nogometašu, igraču koji će stići do ozbiljnih nogometnih razina. A njega je u Portugalu skautirao Marjan Šišić, danas agent brojnih nogometaša (među ostalima i Joška Gvardiola), koji je u Guimaraesu ranijih godina pronašao i Soudanija.

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona

Šišić je tih godina često boravio u Portugalu, gdje je tada igrao još jedan njegov igrač Filip Krovinović, pa je tamo skautirao zanimljive klince. I za oko mu je zapeo Raphinha. Zanimljivo, Brazilac je u sezoni 2016/17. zabio samo četiri gola u 42 službena nastupa, ali je sljedeće godine eksplodirao.

Kažu, nije do trenera... A ovo ni jedan Barcelonin trener nije uspio u El Clasicu od 1984.!
Kažu, nije do trenera... A ovo ni jedan Barcelonin trener nije uspio  u El Clasicu od 1984.!

Dinamo je bio jako zainteresiran za njegove usluge, Raphinha nije imao ništa protiv dolaska u Maksimir, ali problem je bila - visina transfera. Zagrepčani tad nisu mogli izdvojiti 6 milijuna eura za talentiranog, ali još nedokazanog igrača, a u Vitoriji Guimaraes nisu pristajali na ništa manje. I čini se kako su bili u pravu, samo šest mjeseci kasnije Raphinha je za 6,5 mil. eura završio u Sportingu. I tada počeo raditi velike stvari.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18
Preminuo je Tonči Gabrić, legendarni golman hrvatske reprezentacije i Hajduka...
U 63. GODINI

Preminuo je Tonči Gabrić, legendarni golman hrvatske reprezentacije i Hajduka...

Gabrić je karijeru započeo u RNK Splitu, igrao je i za Rijeku i PAOK, ali najveći trag ostavio je u Hajduku gdje je odigrao 187 utakmica. Za Hrvatsku je nastupio u prvoj službenoj utakmici protiv SAD-a 1990. godine
Dalićev popis za Ligu nacija: Povratak tri važna veznjaka, HNS čeka odluku o Livakoviću...
LAKŠE SE DIŠE...

Dalićev popis za Ligu nacija: Povratak tri važna veznjaka, HNS čeka odluku o Livakoviću...

Dominik Livaković automatski je kažnjen za isključenje u Varšavi jednom utakmice zabrane nastupa, a u HNS još nije došla nikakva vijest o eventualnoj dodatnoj kazni za našeg standardnog vratara...