Obavijesti

News

Komentari 26

Bačić o Milanoviću: Sve je to dio predsjedničke kampanje! Kako se pomagalo Hrvatskoj 90-ih...

Bačić o Milanoviću: Sve je to dio predsjedničke kampanje!  Kako se pomagalo Hrvatskoj 90-ih...

Milanović ne podržava sudjelovanje vojnika u obučnim misijama ukrajinskih vojnika, a tvrdi da se NATO uključuje u rat na ukrajinskom teritoriju

VIDEO

Ovih dana će župan Boban proglasiti elementarnu nepogodu zbog bujične poplave u Podgori. Najprije će se poduzeti kratkoročni zahvati pa će se propisati dugoročne mjere za zaustavljanje ovakvih događaja. Upoznati smo s uzrocima, djelomično su to izgradnja prometnica i zatvaranje poprečnih tokova bujičnih voda pa će se poduzeti aktivnosti da se ovakvi događaji spriječe. Hrvatska i Vlada su promptno reagirali, osigurali smo 10 milijuna eura pomoći za BiH, izrazili smo sućut obiteljima čiji su članovi stradali, pružat ćemo stručnu i materijalnu pomoć, rekao je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Zadovoljni su i turističkom sezonom.

- Gospodin Glavina nas je izvijestio o rezultatima turističke sezone s kojima smo zadovoljni, financijski pokazatelji su da je 7 posto više prihoda nego prošle godine. Treće što bih izdvojio je moja prezentacija plana nacionalne stambene politike gdje sam prezentirao naš koncept, pri kraju smo izrade nacionalnog plana, predstavio bih ga javnosti uskoro. Potom bi prijedlog išao u e savjetovanje javnosti. Nas je cilj priuštivo, održivo stanovanje i unaprijediti funkciju stanovanja. Bilo je aktualnosti oko Hrvatskog sabora gdje nas je predsjednik Vlade upoznao s aktivnostima i dnevnim redovima idućih dana - nastavio je.

Plenković: 'Milanović pokušava destabilizirati položaj koji imamo s našim saveznicima'
Plenković: 'Milanović pokušava destabilizirati položaj koji imamo s našim saveznicima'

Je li bilo rijeci o upućivanju Hrv. vojnika u misije? Sto kažu partneri iz Domina?

- Kad je u pitanju provedba odluke o upućivanju petoro hrvatskih vojnika na obuku ukrajinskih vojnika na području države članice NATO-a u Njemačkoj, mi smo suglasni u potpunosti da ćemo podržati prijedlog Vlade Nema govora o odlasku hrvatskih časnika na bojišnicu u Ukrajinu. Očito je trebalo nekim medijima da to podrži i čelništvo NATO-a. Iz naše odluke se može lako iscrtati da se radi o obuci ukrajinskih vojnika u Njemačkoj - kaže.

- Čudi nas u stranci ta činjenicu da, kako se pomagalo Hrvatskoj 90-ih, da je neprihvatljivo da pomažemo Ukrajini. Čudi nas da bi Hrvatska trebala uskratiti takvu jednu pomoć koja ne zahtijeva odlazak na bojište - nastavlja.

Sreo općinskog vijećnika pa ga krenuo mlatiti: 'HDZ-ovska svinjo, ukrao si zlatni lančić!'
Sreo općinskog vijećnika pa ga krenuo mlatiti: 'HDZ-ovska svinjo, ukrao si zlatni lančić!'

Milanović ne podržava sudjelovanje vojnika u obučnim misijama ukrajinskih vojnika, a tvrdi da se NATO uključuje u rat na ukrajinskom teritoriju. 

- Ja ovo doživljavam kao dio političke kampanje u predsjedničkim izborima. Važno je reći da je suzdržanost isto što i odbijanje podrške. Ovdje ili jesi ili nisi. Ili si za potporu državi čiji je ustavnopravni poredak narušen, čiji je teritorij ugrožen, ili nisi - zaključio je.

Bačić je rekao da nije vidio izvješće Jadrolinije i da će ga komentirati kad ga vidi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Državna tajnica koja roditelje naziva ulicom ima 3962 € plaću, vozi A6, učlanjena u Naš Hajduk
HDZ-OVKA MUŽINIĆ BIKIĆ

Državna tajnica koja roditelje naziva ulicom ima 3962 € plaću, vozi A6, učlanjena u Naš Hajduk

Potpredsjednica splitskog HDZ-a bila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Splita, ali i za saborsku zastupnicu no na izborima je dobila 1235 preferencijalnih glasova.