Obavijesti

Sport

Komentari 37

Austrijski mediji oštri: Blamaža i jad bezopasnog Salzburga. Čak je i od Dinama uspio izgubiti...

Austrijski mediji oštri: Blamaža i jad bezopasnog Salzburga. Čak je i od Dinama uspio izgubiti...

Salzburg je pretrpio je treći poraz u trećoj utakmici Lige prvaka i tako bez postignutog pogotka, bez boda, pao na 34. mjesto. Poražavajuće za klub i nogomet u Austriji, piše Loala1

Dinamo je na gostovanju u Austriji pobijedio RB Salzburg 2-0 golovima Kulenovića i Petkovića. Iako su kladionice favorizirale domaćina, "modri" su strpljivo čekali i iskoristili prilike. Salzburgu praktički nisu pružili nikakvu priliku i tako zasluženo osvojili tri boda, prva nakon 26 godina u grupnoj ili ligaškoj fazi kada je riječ o gostovanjima.

POGELDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u grupi LP 00:37

Pobjedu Dinama popratili su i austrijski mediji, pa je tako Laola1 izašla s naslovom "Nova blamaža! Od Dinama pao i bezopasni Salzburg". Austrijski novinari nisu štedjeli kritike prema svojoj momčadi, te su naveli da ovaj poraz nije samo jedan u nizu, već puno više od toga.

Petković stigao Oršića i srušio rekord Dinama! 'Nije sve kako su svi očekivali nakon Bayerna'
Petković stigao Oršića i srušio rekord Dinama! 'Nije sve kako su svi očekivali nakon Bayerna'

"Čak ni "Mozartstadtleri" ne mogu zaustaviti trajnu austrijsku mizeriju u Ligi prvaka. Nakon Sturma iz Graza, Red Bull Salzburg doživio je treći poraz u trećoj utakmici Lige prvaka i tako bez postignutog pogotka, bez boda, pao na 34. mjesto. Poražavajuće za klub i nogomet u Austriji".

Austrijski ORF ipak je bio nešto umjereniji.

"Austrijski doprvak FC Salzburg još uvijek mora čekati svoju prvu pobjedu ove sezone i prvi pogodak u UEFA Ligi prvaka. Nakon poraza od Sparte Prag (0-3) i kod kuće od Stade Bresta (0-4), 'Bikovi' su u srijedu izgubili i 0-2 (0-0) na domaćem terenu od zagrebačkog Dinama. 'Bikovi' su bez domaće pobjede na europskoj sceni od 5. listopada 2022. godine. U ligaškom društvu Lige prvaka s 36 momčadi, zauzimaju tek 34. mjesto. Mjesta od devet do 24, koja donose plasman u play-off, sve su udaljenija. Pogotovo jer najjači protivnici tek dolaze".

Sučić pohvalio trenera Bjelicu: 'Trebao nam je netko tko će nam pokazati da vrijedimo'
Sučić pohvalio trenera Bjelicu: 'Trebao nam je netko tko će nam pokazati da vrijedimo'

Kurier je objavio naslov s dozom podcjenjivanja prema Dinamu: "Salzburg je izgubio i od zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka" i dodali:

"Treća utakmica u Ligi prvaka, treći poraz Salzburga. A momčad trenera Pepa Lijndersa nije postigla pogodak ni na domaćem terenu protiv zagrebačkog Dinama. Na kraju je ostalo 0-2. Nesretna osoba večeri bio je Alexander Schlager, koji je nakon povratka u početnih 11 dobio crveni karton".

Trener Salzburga Pepijn Lijnders bio je vidno utučen nakon utakmice.

- Morali smo biti bolji, ali sad moramo dignuti glave. Igrali smo dobro s 10 igrača, možda je preteška riječ da sam ponosan na to, ali stvarno smo se htjeli vratiti u utakmicu, dali smo sve od sebe. Dečki moraju znati da ima još utakmica, puno ćemo naučiti iz ovoga, vratit ćemo se još jači - poručio je Lijnders, pa dodao:

- Glave gore, idemo dalje. Ovo je proces, svi misle da je ovo naš kraj, ali vjerujte ovo je tek naš početak. Stvarno smo dali sve od sebe, to je nogomet. Jako smo se potrošili u ovoj utakmici, nismo iskoristili neke svoje situacije. Moramo rasti kao momčad, a to možemo samo igrajući teške i zahtjevne utakmice poput ove s Dinamom.

Trener Salzburga uvjeren je kako njegova momčad može puno više od ovoga...

- Naša momčad ima talent, nevjerojatan potencijal, samo nas mora krenuti. Moramo dobiti jednu ovakvu utakmicu pa da nas krene. Stvarno dečki dobro rade, sjajno treniraju, ali u ove tri utakmice Lige prvaka nismo još uhvatili taj naš momentum, da se nešto okrene na našu stranu. Imamo potencijal, ali trebamo i malo sreće. Isključenje Schlagera? E to smo morali bolje braniti. Nekako nisam imao dojam s klupe da je to tako opasna situacija, odjednom smo se našli u teškoj situaciji, ostali s deset igrača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37
Poslušajte srpskog komentatora kod prilika Salzburga i golova Dinama: 'Ma nije to kvaliteta'
VIDEO: BITNA RAZLIKA

Poslušajte srpskog komentatora kod prilika Salzburga i golova Dinama: 'Ma nije to kvaliteta'

Neki gledatelji smatraju kako je komentar bio pomalo pristran, što opravdavaju činjenicom kako je burnije reagirao na neke udarce Salzburga nego golove Dinama
Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima
3. KOLO LIGE PRVAKA

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u gostima

Dinamo je pobijedio u Austriji protiv Red Bull Salzburga 2-0. Golove za "modre" zabili su Kulenović i Petković, a kod oba je asistenciju dodao Ristovski