Obavijesti

Sport

Komentari 404

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u grupi LP

Salzburg - Dinamo 0-2: 'Modri' očitali lekciju u Austriji i nakon 26 godina pobijedili u grupi LP
50

Dinamo je pobijedio u Austriji protiv Red Bull Salzburga 2-0. Golove za "modre" zabili su Kulenović i Petković, a kod oba je asistenciju dodao Ristovski

Nogometaši Dinama ostvarili su premijernu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka, u gostima su svladali austrijskog doprvaka Salzburg s 2-0 (0-0) u susretu trećeg kola. Prvu veću priliku na utakmici imali su domaćini nakon ubačaja s lijeve strane najviši u skoku bio je Konate koji je s pet metara puca preko gola. Nakon toga igralo se u nešto mirnijem ritmu, bez izraženijih prilika na obije strane. Na kraju poluvremena Kulenović se našao u prilici nakon dodavanja Ademija, no to je blokirano.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Cimeri spremni za veliku scenu: Prvo su održali lekciju Monacu, Bati i Pero sad školovali Poljake 01:07

Prvi pogodak na susretu postigao je Sandro Kulenović u 49. minuti na asistenciju Stefana Ristovskog. Dinamo je odradio novi veliki posao u 66. minuti kada je Salzburg ostao s igračem manje. Domaći vratar Schlager i Kulenović su se sudarili izvan šesnaesterca, a sudac Makkelie je golmanu Salzburga pokazao crveni karton zbog igranja lopte s rukom. Naime, lopta se odbila do Sučića koji je pokušao iz daljine pogodio prazan gol domaćina, no golman Salzburga se bacio i skrenuo loptu.

Ocijenite igru svih dinamovaca u Salzburgu: Kako su odigrali?
Ocijenite igru svih dinamovaca u Salzburgu: Kako su odigrali?

U nastavku susreta Austrijanci su napadali s igračem manje, čak su imali i šansu izjednačiti. Opet se u prilici našao Konate koji je pucao iz okreta, ali po sredini gola i lako je to obranio Nevistić. U 84. minuti bljesnuo kontranapad Dinama. Opet je Ristovski bio asistent, a Petković je s vrha šesnaesterac pogodio za konačnih 2-0. 

Statistika utakmice RB Salzburga i Dinama u trećem kolu Lige prvaka.

Dinamo je baš velika momčad! Bjelica napravio čudo, ovi će dečki mnogima raditi probleme
Dinamo je baš velika momčad! Bjelica napravio čudo, ovi će dečki mnogima raditi probleme

U četvrtom kolu Dinamo će gostovati u Bratislavi kod Slovana. Taj je ogled na programu 5. studenoga s početkom u 18.45 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
3. kolo Lige prvaka 21 sat , Salzburg, Red Bull Arena
RB Salzburg
0 : 2
Dinamo
Kulenović 49', Petković 84'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice, Dinamo je zasluženo slavio u Salzburgu.

90+4'

Sjajan udarac Stojkovića, prohujalo je to pored gola.

90+2'

Prilika za Dinamo da potopi Salzburg. Stojković je pronašao Roga na desnoj strani, on tuče iskosa, ali brani to golman domaćina.

90+1'

Potpuno su potučeni domaćini. Konate je ukrao loptu i potom okružen Dinamovim igračima potpuno odustaje i krivo je predaje. Loptu je prihvatio Rog koji se barem 10 puta dodao sa Stojkoviće bez da ih je itko od igrača Salzburga pritisnuo.

90'

Igrat će se još pet minuta nadoknade.

Komentari 404