To je to što me zanima!

Želite bolji seks? Potrošite pet minuta na jedan kućanski posao

Ako želite poboljšati vaš seksualni život, postoje stvari od kojih treba krenuti, a koje se tiču vas samih i vašeg okruženja, ali i vaših intimnih navika u spavaćoj sobi
Vidi originalni članak

Ako vaš seksualni život nije onako uzbudljiv kao što biste željeli, stručnjaci savjetuju jednostavno rješenje: očistite svoju spavaću sobu. Portia Brown objasnila je da nered u prostoru može značajno smanjiti libido i izazvati stres, što negativno utječe na našu sposobnost da se opustimo i uživamo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nered ubija libido - naglasila je Brown.

- Umjesto da se fokusirate na užitak, možete se uhvatiti kako razmišljate: "Zašto nisam spremila taj veš?" - kaže.

Stvaranje "seksualnog utočišta"

Kako biste stvorili ugodniju atmosferu, stručnjaci preporučuju da uzmete samo pet minuta prije seksa kako biste uklonili nered. Cam Fraser, seksualni trener, istaknuo je da bi spavaća soba trebala biti "poput malog utočišta", slobodna od bilo kakvih ometanja ili stresa. To uključuje spremanje odjeće, pospremanje kreveta i sakrivanje svega što vas podsjeća na neobavljene zadatke.

- Imate li prljavu odjeću na krevetu ili morate pospremiti veš, barem sve stavite u ormar, zatvorite vrata i složite krevet - savjetuje Fraser. 

SUPER PRAVILA Pet lakih načina kako održati seks uzbudljivim u dugoj vezi

Previše maženja može biti problem

Stručnjaci također napominju da postoji i manje očigledan razlog zbog kojeg bi vaš seksualni život mogao trpjeti – previše maženja. Ako jedan partner stalno traži fizičku bliskost, dok drugom to ne odgovara, može doći do nesuglasica.

Maženje može dovesti do osjećaja gušenja za onog partnera koji to ne voli, što može smanjiti želju za fizičkom bliskošću, uključujući i seks. 

10 SAVJETA Kako održati i zadržati strast u vezi nakon dolaska djeteta

- Jedan partner se povlači kako bi stvorio distancu, dok drugi pokušava smanjiti distancu, i to postaje začarani krug - rekla je seksualna terapeutkinja Natasha Silverman.

Kako biste izbjegli ovakve nesporazume, važno je komunicirati s partnerom. Ako primijetite da vaš partner postaje nezadovoljan ili udaljen, možda je vrijeme da smanjite maženje i dopustite partneru da preuzme inicijativu.

- Način na koji iniciramo maženje često se zrcali u načinu na koji iniciramo seks. Ako uspijete 'uskladiti' maženje, to može pomoći da razbijete negativan obrazac i u spavaćoj sobi - zaključuje Silverman.

NA TRENING SVAKI DAN Muškarci će izdržati dulje u krevetu uz pomoć ove vježbe

Dakle, pet minuta pospremanja i pažljiva komunikacija s partnerom mogu biti ključ za bolji i zdraviji seksualni život.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • njonjoooooooo 07.10.2024.

    Kada fulam ,gledam da ju dobro izjeb..,a ne sa strane kakvo je stanje

Komentiraj...
Vidi sve komentare