Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako održati i zadržati strast u vezi nakon dolaska djeteta

Kako održati i zadržati strast u vezi nakon dolaska djeteta

Dolazak djece unosi mnogo radosti, ali često može biti izazovan za partnerske odnose, zato je psihoterapeutkinja podijelila 10 savjeta kako da se ne izgubi strast

VIDEO

Oko jedan od pet ispitanika izjavilo je da im je dolazak djece negativno utjecao na seksualni život. No, to ne znači da mora zauvijek nestati.

Anjula Mutanda, psihoterapeutkinja za odnose i autorica knjige 'Kako graditi odnose: korak-po-korak vodič za njegovanje veze i očuvanje ljubavi', podijelila je svojih 10 savjeta za održavanje ili ponovno oživljavanje iskre nakon dolaska djece.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

bračni par 01:04

1. Prihvatite promjene

Dolazak djeteta, pogotovo bebe, zahtijeva stalnu pažnju i prilagodbe. Važno je prihvatiti tu novu dinamiku i biti strpljiv dok se prilagođavate novim okolnostima. Promjene su neizbježne, ali s vremenom će sve sjesti na svoje mjesto.

2. Izdvojite vrijeme jedno za drugo

Važno je zakazati vrijeme koje ćete provesti zajedno, daleko od svakodnevnih obaveza. Idealno bi bilo otići na večeru ili kavu dok beba spava. Ovaj trenutak za povezivanje, izvan kuće, pomaže u obnovi veze i emocionalnog kontakta.

3. Budite aktivni zajedno

Izađite van, makar samo u šetnju. Zajednička fizička aktivnost pozitivno djeluje na raspoloženje, otvara prilike za bolju komunikaciju i smanjuje stres. Šetnja može pružiti novi pogled na situaciju i omogućiti vam da se ponovno povežete.

Stručnjakinja: Ove tri poze će najviše razočarati žene u seksu
Stručnjakinja: Ove tri poze će najviše razočarati žene u seksu

4. Moć dodira

Dodirivanje, držanje za ruke i zagrljaji mogu značajno smanjiti stres i poboljšati raspoloženje. Istraživanja pokazuju da zagrljaji mogu smanjiti krvni tlak i pozitivno utjecati na mentalno zdravlje. Fizička bliskost, makar i u malim trenucima, važna je za održavanje veze.

5. Postavite jasna pravila

Nakon poroda, ženama treba vremena da se fizički i mentalno oporave. To ne znači da je svaka intimnost izvan dosega – postavite granice i jasno komunicirajte o tome što želite u određenim trenucima. Ako niste spremni za seks, recite to i predložite nešto drugo, poput zajedničke masaže.

6. Otvorena komunikacija

Kontinuirana i otvorena komunikacija ključna je za dobar odnos. Razgovarajte o tome kako se možete međusobno podržavati kako bi ostali povezani i spriječili da se udaljite jedno od drugoga. Planirajte zajedno korake koje ćete poduzeti kako bi vaša veza ostala snažna.

Ove tajne erogene zone otkrit će vam uzbudljive i nove užitke
Ove tajne erogene zone otkrit će vam uzbudljive i nove užitke

7. Pokažite da se još uvijek želite

Ne zaboravite pokazati svom partneru da ga i dalje smatrate privlačnim. Male geste, poput bilješke na hladnjaku s porukom "Volim te", mogu biti dovoljan podsjetnik na vašu ljubav. Važno je podsjetiti partnera da je još uvijek željen, unatoč svakodnevnim izazovima.

8. Vratite se sebi

Ponekad je potrebno dati jedno drugome prostora da se osjećate kao individue, a ne samo roditelji. Odlazak na druženje s prijateljima može pomoći da se ponovno osjećate kao vi sami, a to može pozitivno utjecati na vaš odnos kod kuće.

9. Tehnološki detoks

Isključite tehnologiju. Parovi često provedu večer gledajući u ekrane umjesto jedno u drugo. Ostavite telefone po strani i posvetite se razgovoru – nikad ne znate kamo bi to moglo dovesti.

Očajni suprug: Pronašao sam ovo u ormaru i sad sam siguran da me žena vara! Što da radim?
Očajni suprug: Pronašao sam ovo u ormaru i sad sam siguran da me žena vara! Što da radim?

10. Brinite o sebi

Iako vremena nema mnogo, briga o sebi učinit će da se osjećate bolje. Pobrinite se za svoje zdravlje, fizičko i mentalno. Kada se osjećate dobro u svojoj koži, bit ćete i više raspoloženi za povezanost s partnerom.

U konačnici, održavanje veze nakon djece zahtijeva trud, ali je itekako moguće. Strpljenje, komunikacija i male svakodnevne geste ljubavi ključ su za ponovno oživljavanje strasti, piše BBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču