To je to što me zanima!

Hrana koja usporava starenje nakon što prijeđete pedesetu

Postoje određene namirnice koje mogu pomoći u usporavanju procesa starenja nakon 50 godina starosti i koje je dobro uvrstiti u svakodnevnu prehranu
Vidi originalni članak

Važno je upamtiti da je starenje neizbježno, ali će vaše tijelo dobro reagirati na zdrave navike kada budete imali 45, 50 ili više godina. To će pomoći u održavanju zdravlja srca i zaštiti od bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedite hranu bogatu vlaknima

Unošenje odgovarajuće količine dijetalnih vlakana u vašu dnevnu prehranu može pomoći u smanjenju rizika od bolesti srca, dijabetesa tipa 2 i visokog krvnog tlaka.

Vlakna igraju značajnu ulogu u kontroli težine i smanjuju rizik od bolesti povezanih sa starenjem. Vrijedno je pokušati uključiti više cjelovitih žitarica, mahunarki, povrća i voća u svoju dnevnu prehranu.

Najzdraviji dodatak za juhu Celer je izuzetno zdravo povrće: Evo zašto ga trebate jesti češće

Hrana bogata proteinima

Za borbu protiv gubitka mišićne mase uzrokovanog starenjem važno je unositi dovoljno proteina. Učinkovito je kombinirati prehranu bogatu proteinima s tjelovježbom. To pomaže u održavanju zdravog rasta mišića tijekom starenja.

Usredotočite se na nemasne izvore kao što su perad, jaja, orašasti plodovi i grčki jogurt.

POJAČAVAJU LIBIDO Hrana koju je najbolje jesti prije seksa: Šipak, školjke, jagode...

Zdrave masti

Rizik od kardiovaskularnih bolesti može se povećati između 45. i 55. godine života. Stoga je važno usredotočiti se na zdravlje srca.

Jedan od primarnih načina je uključivanje zdravih masti u vašu prehranu. To može pomoći u smanjenju rizika od ishemijske bolesti srca. Omega-3 masne kiseline koje se nalaze u ribi, orašastim plodovima, avokadu i nekim uljima mogu pomoći u smanjenju rizika od hipertenzije. Preporuča se uzimanje omega-3 dodataka prehrani.

Više hrane biljnog podrijetla

Dodavanje više namirnica biljnog podrijetla u dnevni jelovnik može usporiti proces starenja.

UTJECAJ ŽIVOTNOG STILA Tri čimbenika rizika koji mogu utjecati na brže starenje mozga

Spojevi koji se nalaze u mnogim procesiranim namirnicama i proizvodima životinjskog podrijetla, kao što je prerađeno crveno meso (slanina, kobasice, itd.), često se povezuju sa srčanim bolestima, pretilošću, dijabetesom i hipertenzijom.

Međutim, hrana s visokim udjelom biljnih sastojaka može pomoći u produljenju dugovječnosti. Također je dokazano da biljna prehrana može igrati ulogu u usporavanju starenja kože.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mars7 16.08.2024.

    Protein vlakna najbolje

  • Kokolo Moj 16.08.2024.

    Morate cijeli život brinuti za zdravlje a ne pod starije dane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare