Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

6 recepata za napitke koji će vas rashladiti i osigurati vrijedne sastojke za organizam

6 recepata za napitke koji će vas rashladiti i osigurati vrijedne sastojke za organizam

Hladni smoohtieji izvrstan su način da se osvježite ljeti i tijelu date hranjive sastojke koje će ga napuniti energijom. Donosimo vam recepte za smoothieje od raznog voća i povrća

VIDEO

Ako vam se ništa ne jede ni ne kuha, a opet se želite rahladiti i unijeti u organizam nešto kvalitetno, isprobajte recepte za ove napitke. Prefini su, kremasti i jednostavni za napraviti, a istovremeno donose brojne blagodati za tijelo.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovi čajevi koristit će i razgradnji celulita

Pokretanje videa...

Napravite sami svoj izotonični napitak VIDEO

Thandai - hladno mlijeko sa začinima

Sastojci: Za smjesu od badema: 1/2 šalice mlijeka, 1/2 šalice mljevenih badema Za mlijeko: 2 šalice mlijeka, 1/4 šalice (ili po želji) šećera, 1 žličica komorača, 5 mahuna zelenog kardamona ili prstohvat mljevenog kardamona, 1/2 žličica cijelih zrna bibera, nekoliko stručaka šafrana, 2 žlice toplog mlijeka, 1 žličica ružine vodice (nije obavezno), malo mljevenih pistacija za dekoraciju (nije obavezno)

Priprema: Izmiksajte mljevene bademe s 2 žlice mlijeka i ostavite za kasnije. U 2 žlice toplog mlijeka dodajte stručak šafrana i ostavite da odstoji. U posudu s debelim dnom uspite mlijeko i dodajte začine koje ste prethodno usitnili u mikseru (komorač, kardamon, i zrna bibera). Možete koristiti i začine u prahu, pa ovaj korak neće biti potreban. Mješavinu začina s mlijekom nakratko prokuhajte (do 5 minuta). Procijedite mlijeko i ostavite da se ohladi (do 1 sat u hladnjaku). Šafran i smjesu od badema dodajte mlijeku sa začinima. Po želji dodajte ružinu vodicu i sve zajedno izmiksajte u blenderu, ili dobro promiješajte. Po želji dekorirajte mljevenim pistacijama.

Lassi napitak od jogurta

Sastojci (za 2 osobe): 1 čaša jogurta, 1 čaša vode, 1-2 žlice šećera (ili drugog zaslađivača), 1 velika žlica dinje (izrezana na kockice) ili 10-tak jagoda, nekoliko žlica borovnica ili 2 žlice ružine vodice, kockice leda (po želji)

Priprema: Sve sastojke izmiksati u blenderu nekoliko minuta, Poslužite hladno i po želji ukrasite mljevenim pistacijama ili listićima nane.

Top recepti za fine limunade: S mentom, mangom ili kupinom
Top recepti za fine limunade: S mentom, mangom ili kupinom

Smoothie od breskve

Sastojci: 140 ml jogurta, 1,5 šalica svježih ili smrznutih breskvi narezanih na kockice (sačuvajte sok), par kockica leda, 3/4 šalice biljnog mlijeka (bademovog, sojinog ili po želji), 1 čajna žličica cimeta, pola čajne žličice meda

Priprema: Pomiješajte sve sastojke dok ne dobijete gustu tekuću smjesu i - uživajte.

Recept za pivo od đumbira: Ljekovito je i rashladit će vas
Recept za pivo od đumbira: Ljekovito je i rashladit će vas

Hladna čaša povrća

Sastojci: 1 ½ šalica soka od rajčice, 1/3 šalice soka od mrkve, 1 stabljika celera, ½ šalice svježeg špinata, ½ krastavca i 1 šalica kockica leda.

Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i promiješajte dok se ne povežu i led ne usitni.

Osvježenje od lubenice i limuna

Sastojci: 2 do 3 deblje kriške lubenice, očišćene od koštica, na vrh noža cimeta, sok od pola limuna ili limete, 3 do 5 listića mente Priprema: Narežite lubenicu na manje komade i ubacite ih u blender. Dodajte cimet i sok od limuna i rashladite. Dodajte listiće od mente i poslužite.

Čaj može i ljeti, a evo koji će vas osvježiti čak i u toplom izdanju
Čaj može i ljeti, a evo koji će vas osvježiti čak i u toplom izdanju

Zeleno osvježenje

Sastojci: 150 g krastavaca oguljenih i narezanih na ploške, 150 g tikvica oguljenih i narezanih na ploške, 100 g špinata, 100 g kupusa narezanog na tanje, 1 zelena jabuka, narezana na kriške, sok od 1 limuna, 1 žličica naribanog đumbira, 250 ml vode ili kokosove vode, kockice leda (po želji)

Priprema: Pomiješajte sve sastojke u blenderu. Ako je pregusto, dodajte još vode ili kokosovu vodu. Rashladite i poslužite.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso
PRIPREMITE GA KAO CHEF

Kulinarski trikovi za savršeno kuhano, pečeno ili pohano meso

Pripremanje mesa delikatan je posao. Srećom, postoji nekoliko kulinarskih savjeta i pravila kako bi vaš komad bio savršeno ukusan. Transformirajte vaš obrok u neodoljiv zalogaj
'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'
VARAJU LI DOBRI MUŽEVI?

'Saznala sam da me muž vara, ali ništa ne poduzimam. Evo zašto ga nikad neću ostaviti!'

Ispovijest žene na Redditu izazvala je dosta komentara. Svog savršenog muža ulovila je u prijevari, no ne želi ga suočiti s time da ne izgubi život na koji je navikla