Moja zapažanja su slijedeća: Jaja iz slobodnog seoskog uzgoja imaju prirodnu postojanu boju ili svjetliju ili tamniju svejedno. Kod uzgoja nesilica i vjerojatno dodavanja hrani jestivih bojila za hranu,kod takvih jaja kod dužeg kuhanja razmučenog jajeta(recimo u juhi) na rubovima se pojavljuje tamni rub, jer vjerojatno umjetna bojila kod dužeg kuhanja mijenjaju boju ili se ispiru, neznam točno.
ne
nerminius
11.4.2019.
Odustani
U smjesi koja se dodaje u hranu peradi iz intenzivnog uzgoja dodaju se razni minerali i vitamini, između ostaloga i beta karoten. To nije umjetno bojilo u pravo
m smislu riječi, jer iako je dobiven industrijski, u prirodi se nalazi u mnogim biljkama kao provitamin A. On daje dodatnu nijansu žumanjku.
Prikaži još ↓
Simot
11.4.2019.
Odustani
U dućanu su jaja svjetlija zato jer kokoši za nešenje jaja u proizvodnji koriste većinom smjesu koja ne sadržava ili vrlo malo kukuruz, a u domaćinstvu se uglav
nom hrane ili većim dijelom smjese gdje je puno veći udio kukuruza
Prikaži još ↓
Zagorka00
11.4.2019.
Odustani
Zato kaj domače kokoši nisu hranjene s temi glupostima zato domača jajca imaju tamni žumanjak, a ove umjetne kokoši svjetliji
Dk
Deaktivirani korisnik
11.4.2019.
Odustani
Simot...to je to...još ako kljucaju po travici...ne može biti bolje jaje...razlika je i u gustoći bjelanjka...to se posebni vidi kada se pravi snijeg za kolače
....a biskvit od kupljenih jaja dođe skoro pa bijel...
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .