Obavijesti

Sport

Komentari 46

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Izbornik i dalje vjeruje četvorici dinamovaca unatoč rezultatskoj krizi, a nije pozvao nijednog klasičnog desnog beka iako je najavio da će pretresti tu poziciju

VIDEO

Svega dva tjedna nakon pobjede nad Poljskom, ali i dva tjedna prije novog okupljanja, po dobrom starom običaju HNS je objavio popis Zlatka Dalića za utakmice Lige nacija. "Vatreni" će 12. listopada u Maksimiru dočekati Škotsku, a tri dana poslije gostovati kod Poljske u Varšavi. Najvažnija je vijest povratak Mislava Oršića! A mladi hajdukovac Dominik Prpić dobio je pretpoziv na proširenom popisu od 31 igrača, od čega su šestorica u čekaonici.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' na Modrićev pogon srušili Poljake

Pokretanje videa...

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan! 01:05

Mislav Oršić zadnji je put bio u reprezentaciji u ožujku 2023. za početak kvalifikacija za Euro protiv Turske i Walesa. Zadnje minute igrao je još u utakmici za broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru, a teško se ozlijedio na pripremama Trabzonspora u Sloveniji u srpnju 2023.

Podsjetimo, ozlijeđeni su desni bekovi Josip Juranović i Josip Stanišić, kao i veznjaci Nikola VlašićLovro Majer. Martin Erlić bez utakmice je od 25. kolovoza, ali se oporavlja od ozljede i zadnje dvije utakmice bio je na klupi, sad je na popisu. Vlašić je blizu oporavka, ali je bez utakmice još od 8. lipnja i prijateljskog dvoboja u Portugalu. Zato ga je izbornik i stavio na pretpoziv. Ali nije pozvao nikoga od klasičnih desnih bekova, a govorio je da će pretresti sve i probati naći zamjenu.

Oršić se u rujnu izborio za minutažu i mjesto u prvom sastavu Trabzonspora kod trenera Abdullaha Ancija. Tako je zaigrao od prve minute u četiri od posljednjih pet utakmica turskog kluba, posljednju protiv Kayserispora u kojoj je izašao na početku drugog poluvremena, baš kao i u prethodnoj utakmici protiv Bešitkaša. U doigravanju za Konferencijsku ligu protiv St. Gallena Oršić je igrao nešto više od sat vremena u prvoj utakmici, dok je u uzvratu ušao u 76. minuti. Najviše je minuta dobio u remiju protiv Eyuspora, odigrao je 87. minuta, a još uvijek čeka prvi gol ili asistenciju nakon teške povrede.

Zanimljivo, na popisu nema igrača vodećeg dvojca HNL-a Rijeke i Hajduka, dok nije otpao nijedan od četvorice dinamovaca unatoč velikoj krizi u koju su upali, Martin Baturina, Bruno Petković, Marko Pjaca i Petar Sučić. Dalić je napravio jednu promjenu i na golmanskoj poziciji, Ivica Ivušić ovaj je put upao u kadar, a Nediljko Labrović pao na pretpoziv.

Dalić: Kompenzirat ćemo ozljede desnih bekova

- Logično je da smo ostali vjerni kadru koji je odradio kvalitetno okupljanje u rujnu, a dobro je što u odnosu na to okupljanje nemamo novih ozljeda odnosno da su se neki igrači vratili na teren. Nažalost, i dalje smo bez Juranovića i Stanišića na desnoj strani, no vjerujem da s ovim igračima to možemo dobro kompenzirati kao što je to bio slučaj i u rujnu - rekao je izbornik za stranice HNS-a i dodao:

- Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu, te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama. Rujan nas je napunio novom energijom i optimizmom te sada želimo zadržati taj dobar ritam protiv Škotske i Poljske. Svjesni smo da kroz ove dvije utakmice možemo napraviti značajan korak prema našem cilju, ali protivnike maksimalno poštujemo i znamo da ćemo do željenih bodova moći samo s jednakim pristupom, zajedništvom i fokusom kakav smo imali u Osijeku protiv Poljske.

Dvije najbolje momčadi iz skupine izborit će četvrtfinale Lige nacija idućeg ožujka i osigurati status nositelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026., treći će u istom terminu razigravati za ostanak s drugoplasiranim iz Lige B, a posljednji u skupini ispada u niži rang za iduće izdanje.

Popis igrača za utakmice sa Škotskom i Poljskom

  • golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski
  • obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić
  • veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro
  • napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Ante Budimir, Igor Matanović
  • pretpozivi: Nikola Vlašić, Marco Pašalić, Nediljko Labrović, Toni Fruk, Robert Ljubičić, Dominik Prpić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici
NOVI/STARI LIDER

VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici

Fruk je doveo Rijeku u vodstvo već u trećoj minuti, a Andrić je u 19. zabio za rano povećanje prednosti. Rezultat se nije mijenjao sve do 81. minute kada Pašalić sjajnom asistencijom nalazi Galešića za treći gol

VIDEO Gvardiol pao na foru: Evo kako mu je zvijezda Arsenala 'prodala tunel' i postala hit
ZAVRŠIO NA TLU

VIDEO Gvardiol pao na foru: Evo kako mu je zvijezda Arsenala 'prodala tunel' i postala hit

Joško je nakon malonogometnog poteza Arsenalova igrača završio na podu, a cijela situacija izazvala je opće oduševljenje navijača. Dogodi se i najboljima, u narodu bi se reklo "poslao ga po ćevape"
Hajdukov biser ime je dobio po medvjediću, a otac mu je dao savjet: "Slušaj meštre i uči..."
NEPOZNATI BRUNO DURDOV

Hajdukov biser ime je dobio po medvjediću, a otac mu je dao savjet: "Slušaj meštre i uči..."

Plus+ "Svako vrijeme nosi svoje, meni je idol bio Baka Slišković, njemu je Livaja i ima sreću da svaki dan trenira i igra s njim. Nije to mala stvar da može trenirati i učiti od Livaje, Rakitića, Melnjaka..." kaže Mate Durdov.