Batak Grill restorani toliko su popularni da ga ima gotovo svaki kvart, a najbolje od svega - uvijek su puni. Saznali smo kakve novitete će Batak Grill ponuditi posjetiteljima Zagreb Chill&Grill festivala...
Život je kratak, požurite na ćevapčiće ili vješalicu u Batak!
Po čemu je Batak Grill poznat, a po čemu poseban?
Batak Grill restorani već su odavno poznati svim ljubiteljima mesnih specijaliteta s roštilja. Nudimo domaću hranu koju svi vole, a na našem meniju redovito se mogu naći BBQ rebarca i krilca, ćevapčići u kajmaku, đevrek, punjeni lungić u kajmaku, punjene vješalice, kao i svježe salate s batkom i zabatkom...
Svake sezone uvodimo i neka nova jela, pa tako nakon zimskog perioda bunceka, meni smo osvježili novim predjelima od kojih svakako preporučujemo finu paštetu od pileće i gusje jetre s tartufima, koju sami proizvodimo – baš kao i pekmez od luka koji poslužujemo kao dodatak uz grillani sir škripavac. Novo u ponudi su i probrani suhomesnati proizvodi poput dimljenog sira, sira škripavca, kulenove seke, slanine i domaće kobasice OPG-a Mladena Šumanovića i OPG-a Mini sirane Hlebić.
Stalo nam je da svojim gostima uvijek ponudimo hranu vrhunske kvalitete po pristupačnim cijenama, a podržavamo i domaće male proizvođače s kojima surađujemo.
Gdje vas sve možemo pronaći?
Batak grill restorani smješteni su na ključnim lokacijama po zagrebačkim kvartovima; tako nas možete pronaći na Rudešu, Kvatriću, Savici, u Centru Cvjetni kao i na Golf terenima. Batak je popularan i u Sesvetama, kao i u Zaprešiću.
Najnoviji Batak je onaj na Kajzerici koji se svojom ponudom i uređenjem razlikuje od ostalih restorana zbog bogate ponude regionalnih i svjetskih craft piva. Do kraja godine, planiramo otvorenje još dva Batak restorana, u Buzinu te u poslovnom središtu na Radničkoj cesti.
Koje jelu je u Batku najpopularnije?
Naši gosti već su navikli na bogatu ponudu mesnih jela u svim Batak restoranima. Kada su veća druženja, neizostavne su Batak gurmanske plate koje nude probrane proizvode iz menija poput ćevapčića punjenih sa sirom, pileći batak i zabatak na grillu, punjene vješalice, mesne uštipke i još mnoge druge specijalitete.
Popularna su i BBQ rebarca, kao i pileća krilca. Kod nas svatko može pronaći nešto za sebe, pa i vegetarijanci jer osim grillanog povrća i sezonskih salata, sada mogu uživati i u grillanom siru škripavcu i pekmezu od luka.
Što pripremate posjetiteljima Zagreb Chill&Grill festivala?
Kako do sada nismo sudjelovali na festivalima, Batak tim ozbiljno je shvatio pripremu za Chill&Grill. Naš cilj je ponuditi nešto drugačije redovnim gostima Batak restorana, kao i privući sve one koji do sada možda nisu bili. Očekujemo dobru zabavu i odličnu hranu!
Koja je tajna dobro pripremljenog jela s grilla?
Tajna dobrog grilla je u mesu i začinima. Uz meso s roštilja sjajno paše i umak koji dodatno naglašava okuse, zato mi radimo vlastiti BBQ umak koji je idealan uz rebarca i krilca, ali odlično paše i uz popularne mazalice.
Kod pripreme roštilja, koje meso najradije birate i gdje ga nabavljate? Bez kojih dodataka grill ne može uspjeti?
Kako imamo vlastitu proizvodnju, tada možemo garantirati da će ćevapčići i pljeskavice uvijek biti dobri. Imamo partnere iz PIK Vrbovca koji nam dobavljaju meso, kao i piletinu Perutnine Ptuj. Kako smo već naglasili, kvaliteta proizvoda nam je iznimno važna, baš kao i kvalitetni domaći proizvođači.
Bez kojeg dodatka grill ne može uspjeti?
Svaki kuhar ima svoje male tajne koje se ne otkrivaju, no sa sigurnošću tvrdimo da svaki obrok napravljen s ljubavlju jednostavno je bolji!
Gdje se jede najbolja hrana s grilla?
Volimo otkrivati nove restorane i tehnike pečenja, kako u svijetu tako i kod nas. Cijenimo svaki dobar grill, no nema sumnje da je grill u Batku među najboljima u Zagrebu – ali i šire!
Cuga, mjuza i grill ključni su sastojci za najbolju zabavu. Slažete li se?
Kad zamiriši roštilj, malo tko može ostati suzdržan! Dobar grill okuplja sve gurmane, a kada uz to dodate dobru glazbu, cugu i odabrano društvo – to je najbolji scenarija savršeni dan. Na sreću, ove godine bit će čak četiri savršena dana na Chill&Grillu.
Batkove specijalitete dođite kušati za prvomajski vikend na Bundek!
Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola otvara se u petak, 28. travnja, u 17 sati, (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata).
Sve detalje potražite na službenoj stranici Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, facebooku i Gastro.hr.